Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

CMore-profilen: "Johan Oremo borde få Allsvenskans stora pris i kväll"

I kväll sänder CMore galan Allsvenskan stora pris – med en rad utmärkelser.
Kanalens stjärnkommentator Tommy Åström har en favorit:
– Johan Oremo borde få priset som den mest värdefulle för sitt lag, säger Åström i podden Sporthuset.

Annons

Under galan, som sänds i CMore kl 20.00, premieras Årets målvakt, försvarare, mittfältare, anfallare, tränare och nykomling - samt den mest värdefulle spelaren för sitt lag.

I den kategorin är Emir Kujovic, IFK Norrköping, Andreas Johansson, IFK Norrköping och Henok Goitom, AIK, nominerade.

Men Tommy Åström anser att Gefle IF:s forward Johan Oremo borde både ha varit nominerad – och dessutom borde få priset.

Så här säger Åström i podden Sporthuset, där han Lasse Granqvist och Jens Fjellström resonerar fritt och intressant i en rad ämnen.

"Många experter trodde att Gefle skulle åka ur allsvenskan den här säsongen. Lag klarade sig kvar med bred marginal. Men vad hade Gefle varit utan Johan Oremo. Anfallaren har gjort tolv mål på 22 spelade matcher. Han har själv svarat för mer än en tredjedel av lagets målskörd, och har störst andel av ett lags spelmål."

Åström fortsätter:

"Jag menar att det är fel att stirra sig blind på topplagens glamorösa målkungar. Felet görs också i det de flesta ligor, när det gäller det här MVP-priset.

Allsvenskan stora pris delas enligt kriterierna ut till den som haft störst påverkan på sitt lags framgångar. Topplagens Goiitom och Kujovic i all ära.

Johan Oremo borde få priset – utan honom hade Gefle åkt ur eller tvingats kvala."

Tycker alltså Tommy Åström.

LYSSNA – Här har ni podden Sporthuset