Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Coachen efter Dragons förlust: "Vi kan absolut slå ut Norrköping"

De sista fem minuterna fällde Dragons i bortamötet mot Norrköping i den första kvartsfinalen i Basketligan.
Men även om en förlust svider är coachen Tommie Hansson positiv.
– Det är en extremt jämn match mellan två bra lag. Det är positivt att vi hänger med som vi gör på bortaplan, säger han.

De följdes åt hela matchen. Ända fram till det var dryga fem minuter kvar. Då drog Norrköping i väg.– De gör 11–5 på oss de sista fem, och det är där vi tappar matchen, säger coachen Tommie Hansson och forstätter:

– Men vi gör små misstag under matchen i stort också. Vi kastar bort bollen lite för mycket och det är många gånger som vi inte riktigt kommer till avslut.

Läs också: Dramatik in i slutsekunderna – Dragons började kvartsfinalsspelet med en snöplig förlust

Trots en snöplig förlust är han nöjd med laget och känslan i stort. Och att siffrorna kan vara till Sundsvalls fördel när lagen möts på torsdag i Sporthallen är inte omöjligt.

– Nu åker vi hem, vinner på torsdag och sen åker vi tillbaka och vinner över dem på bortaplan också. Vi är inte slagna på förhand, utan vi kan absolut slå ut Norrköping, säger han.

Mötet mellan lagen var det första av fem i kvartsfinalspelet för Dragons. I de övriga kvartsfinalerna möter Södertälje Kings–Malbas, Borås Basket–KFUM Nässjö och BC Luleå–Uppsala Basket.

Inför kvartsfinalerna har Tommie Hansson och hans gäng observerat Norrköping utan och innan och sa innan matchen att om de förlorade var det inte för att de visste för lite om laget.

Något han står fast vid.

– Det är två lag som har bra koll på varandra som möts och det blir extremt jämt. Men samtidigt är det väldigt positivt att vi hänger med så pass bra som vi gör även på bortaplan.

Läs också: Dragons laddade och taggade till max inför kvartsfinaldramat: "Vi har analyserat allt"

Dragons drabbades av foulproblem och Ernest Kalve spelade bara tio minuter. Något som Tommie Hansson tror kan ha påverkat resultatet något.

– Vi blev tvungna att spela på lite udda positioner och så, men det vi får fokusera på nu är att Ernest kommer spela på torsdag och är hungrig att göra poäng. Det kommer nog lyfta oss en del, också att det är på hemmaplan så klart, säger han.