Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Colombianskt inslag på ön

Efter en tung start har vinden vänt för Alnö.
På söndagen kom första segern.
Bakom lyftet ligger nya colombianskan Jessica Hurtado.
– Hon betyder jättemycket, säger tränaren Markus Söderholm.

Noll vinster, noll oavgjorda och sju förluster. Det var Alnös facit inför hemmamötet med Umedalen på söndagen. Ett mycket dystert sådant.

– Det här var åttonde matchen i rad som vi tvingades spela med en ny startelva. Det är klart att det är svårt att vinna matcher då, säger Söderholm.

Det är först och främst skador som har gjort bristen på spelare så stor. Störst har den varit längst bak. Söderholm har tvingats använda åtta (!) olika mittbackar så här långt. Mot Umedalen bestod mittbacksparet av Maja Nyman och Jessica Hurtado. Hurtado som egentligen är offensiv mittfältare, eller "attacking midfielder" som Söderholm säger. Den OS-meriterade colombianskan kom till Alnö för drygt fyra veckor sedan, och har redan höjt laget ett par nivåer.

– Hon betyder jättemycket. Dels för att hon är en bra spelare, men också på grund av sin rutin. Det blir en trygghet för de andra tjejerna när hon är med.

Det märks att hon har både tränarnas och övriga gruppens fulla förtroende. Lagkapten som hon är. Mot Umedalen visade hon varför hon har spelat högre upp. Colombianskan är mogen i sitt beslutsfattande, trygg i passningsspelet och har ett fint tillslag på bollen. Får hon spela i sin favoritposition fram över kan det bli en rolig säsong för Alnö, trots allt.

Hur blev det möjligt att få hit henne?

– Låt oss säga att vi har bra kontakter. Vi fick veta att hon ville komma hit och visa upp sig. Det är klart att det blev intressant då.

Mot Umedalen tog Alnö säsongens första seger. Ett Umedalen som Selånger spelade oavgjort mot tidigare i veckan.

– Så det var inget dåligt lag vi mötte, säger Söderholm.

– Ska jag vara ärlig så har inget lag varit bättre än oss spelmässigt. Vi har helt enkelt haft ett jäkla oflyt.

För Alnö handlar det först och främst om att spela fin fotboll. Att utbilda spelarna. Det sportsliga målet för säsongen är att hänga kvar i ettan.

– Och det tror jag att vi har goda möjligheter att göra, säger Söderholm bestämt.