Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Common experimenterar framgångsrikt

Common
Universal Mind Control

Hiphop är en spännande plats just nu. Tidigare handlade utveckling inom hiphop ofta om hårdare och hårdare, tyngre och tyngre, större och större. Kanye West har dock nästan på egen hand ändrat reglerna och nu kan utvecklingen dra åt praktiskt taget vilket håll som helst och här drar det allt som oftast mot smått skruvad pop och electronica.

Universal mind control är producerad av The Neptunes och Mr DJ, och av allt att döma har de fått ganska fria händer när de mekat beatsen. Här samsas titelspårets Bambaata-electro med suggestiva Sex 4 suga, lite mer klassiska hiphopspåret Announcement med upptempofunkiga What a world och indiepoppiga Everywhere.

Det kanske verkar spretigt, men det sitter faktiskt ihop. Senast Common experimenterade, med 2002 års Electric circus, funkade det inget vidare. Den här gången landar han med huvudet upp och blicken fixerad i framtiden.