Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Conny Strömberg om livet i karriärens 22:a klubb: "Finns en jäkla åldersdiskriminering"

Den 22:a klubben i karriären blev en norsk.
Conny Strömberg upplevde det svårt att hitta en klubb hemma i Sverige.
– Det finns en jäkla åldersdiskriminering. När du bli över 35 märker du att klubbarna börjar rygga, säger han till Sportbladet.

Conny Strömberg har spelat i mängder klubbar, närmare bestämt 22. Däribland Modo och Örebro. Men nu är han i norska Lörenskog, snart 42 år gammal (fyller i november).

I en intervju med Sportbladet berättar han om vad som driver honom.

– Jaromir Jagr är min Gudfader. Det är han som driver mig. Kan han fortsätta spela så kan jag, säger han till Sportbladet.

Strömberg producerade sin vana trogen poäng i Västervik förra säsongen (27 på 38 matcher), men fick ändå inte stanna kvar i klubben. Strömberg menar att det berodde på att tränaren Mattias Karlin lämnade.

Samtidigt hade 41-åringen svårt att hitta en ny klubb i Sverige, något han menar beror på hans ålder.

– Problemet för mig i dag är att få ett kontrakt, mer än att jag fortfarande har motivation och kan leverera. Det finns en jäkla åldersdiskriminering. När du blir över 35 märker du att klubbarna börjar rygga.

I Lörenskog har han inlett bra med tolv poäng på 14 matcher. Poäng som han kanske lika gärna kunnat producera i Sverige.

– Med facit i hand kanske man skulle valt fotbollen. Där behöver du bara gå ner till mittlinjen och ställa över benet för att upphäva offsiden och bara jobba åt ett håll som anfallare. Jag var ganska duktig och reserv till det som nästan var ett pojklandslag på Halmstadslägret. Men det var aldrig något snack att jag skulle välja hockeyn. Jag fick ljuga för Ångermanlands fotbollsförbund för att komma med på det där lägret och säga att jag inte bestämt mig.