Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Coronaviruset påverkar överallt – även ST:s rapportering: "Vår prio är alltid att ge dig senaste nytt"

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Det är glest med medarbetare på vår arbetsplats i Badhusparken just nu. Själv sitter jag, som så många av mina kollegor, hemma och arbetar. Förklaringen är förstås det nya coronaviruset som på kort tid har förändrat vår vardag.

Oron i samhället är utbredd. Det är av yttersta vikt att vi skyddar dem som befinner sig i riskgrupper; de som är äldre eller som av andra skäl riskerar att klara smittan sämre.

Här tar också vi vårt ansvar för att hejda smittspridningens snabba framfart.

Hemarbete är ett sätt. Att lägga om våra rutiner för hur och var vi träffar människor för intervjuer ett annat.

Vårt ansvar är också att rapportera om vad som händer. Att ge dig som läsare de senaste nyheterna kring läget i vår närhet. Det behöver vi fortsätta göra, oavsett omständigheter.

Vår roll som nyhetsförmedlare är en viktig del av samhället. Utan journalister finns ingen som granskar makten och ställer de kritiska frågorna.

Därför fortgår vårt nyhetsarbete, dag som natt. Vi kommer fortsätta granska hur kommuner och regionen använder våra skattepengar, vi kommer fortsätta berätta om företagen som drabbas i spåret av det nya coronaviruset och vi kommer fortsätta att träffa människor som påverkas.

På redaktionen pågår också ett intensivt arbete för att vi ska vara beredda på olika interna omständigheter. Vad händer om många av våra journalister blir sjuka? Vad händer om förskolor och skolor stänger och journalister behöver stanna hemma och ta hand som sina barn?

I nuläget är det svårt att sia om exakt vad som kommer att hända. Vi vet att vi behöver vara beredda på att jobba under omständigheter som är långt ifrån normala.

Våra produkter påverkas också. Redan nu påverkas sport- och kulturbevakningen rejält på grund av inställda matcher och evenemang. Det får till följd att tidningen blir tunnare när det inte längre finns matcher och konserter att rapportera om.

Vi hoppas att du som läsare har förståelse för det - och att vi snart är tillbaka till mer normala förhållanden i samhället.

Vår prio är alltid att ge dig senaste nytt. Viktiga nyheter kan du alltid läsa på ST.nu och i papperstidningen. I den här artikeln får du tips om hur du snabbast följer nyhetsuppdateringen genom vår nyhetsapp och hur du ställer in nyhetspushar.

PLUS Alla fina initiativ som tas i dessa tider för att hjälpa utsatta personer

MINUS Falsk ryktesspridning och desinformation som frodas i kristider