Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Countryartisten Doug Seegers gör julturné i Sverige – då kommer han till Härnösand

Under en månadslång turné ska Doug Seegers sprida julstämning runt om i Sverige. Give it away Christmas tour arrangeras i samarbete med barnrättsorganisationen Erikshjälpen, till förmån för gatubarn i Uganda. I samband med turnén släpper Doug Seegers också sin självbiografi Going down to the river.

Turnen inleds 17 november och turnésstopp görs på 27 orter runtom i Sverige, bland annat i Härnösand.

I ett pressmeddelande skriver man att Doug Seegers har blivit en mycket älskad artist i Sverige efter att han upptäcktes av Jill Johnson för tre år sedan i hennes tv-program Jills veranda. Give it away Christmas tour blir avskalad, akustisk och nära. Doug Seegers kommer bjuda på egna julsånger, klassiska julhits, innerlig värme och sin starka livsberättelse.

Överskottet från Give it away Christmas tour går till arbete för barn som lever i stor utsatthet på gatan i Uganda. Doug Seegers vet vad det innebär att bo på gatan och han har själv besökt Uganda för att se arbetet som Erikshjälpen driver tillsammans med lokala partnerorganisationer.

– Den utsatthet som barnen i Uganda berättade för mig om, den känner jag igen. Den berättelse jag delade med dem var hur jag tvingades växa upp utan min pappa och hur det påverkat mig. De omständigheterna finns överallt men det går att komma igen. Det finns en andra chans, säger Doug Seegers i pressmeddelandet.

För Plus-kunder: John Holm fyllde Thule: "Fantastiskt roligt att få vara med om det här"

I samband med julturnén släpper Doug Seegers sin självbiografi Going down to the river, som han skrivit tillsammans med Steve Eubanks. Sverige är det första land som boken ges ut i och den berättar den märkliga berättelsen om en hemlös singer-songwriter som slog igenom som internationell countrystjärna då han var 63 år gammal. Det är en bok om tro, förlåtelse och om att aldrig ge upp.

– Doug Seegers är en fantastisk musiker med en stark historia. Han har ett stort hjärta och en genuin vilja att hjälpa till. Vi på Erikshjälpen är glada och stolta över att få göra den här julturnén tillsammans med Doug Seegers och vi ser fram emot glimrande konserter som inte lämnar någon oberörd, säger Samuel Åhl på Erikshjälpen i pressmeddelandet.

För Plus-kunder: Exklusiv sändning med Thåström – se de tre första låtarna under spelningen i Sundsvall