Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cuf-ordförande lämnar partiet i protest mot Maud Olofsson

I går begärde ordförande för Centerns ungdomsförbund, CUF, i Västernorrland sitt utträde ur partiet.
Han avgår i protest mot Maud Olofsson.

– När jag ser Maud Olofsson bristande ledarskap och hennes inkompetens, som när det gäller Saab och Vattenfall, kan jag inte vara kvar, säger Stefan Lundkvist som varit CUF-ordförande i länet i snart två år.

Stefan Lundkvist anser att partiet är på väg att störtas i fördärvet och det har gått så långt att han inte vill bli förknippad med partiledarens uttalanden och agerande. Ändå var det så sent som i november han på sin blogg beskrev sig som en tvättäkta centerpartist sedan flera släktled tillbaka.

– Partiet har ett åldrat liberalt synsätt och står inte för någonting längre. Stockholmsfixeringen är stor och Maud Olofsson har helt glömt sin historia och bakgrund och blivit verklighetsfrämmande.

Stefan Lundkvist anser att partiet är på väg att utplåna sig själv. Han säger att kritiska röster finns inom partiet men ingen vågar framföra dem, beroende på lojalitet eller rädsla för att gå miste om framtida belöningar.