Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är Emma Johanssons plan efter OS-silvret: "Vi blir gravida och har en drös med ungar"

Hon presenterade sig för svenska folket genom att vinna OS-silver i Peking för åtta år sedan. Nu avslutar Emma Johansson OS-kapitlet med ett nytt silver. Och redan nu har planerna för framtiden börjat. – Solskenshistorien är att vi blir gravida och kan ha en drös med ungar och leva livet, säger ”silver-Emma” till Sportbladet.

Annons

Hon kom till OS i Rio som världsetta och målsättningen var glasklar: Silvret från 2008 skulle nu bli ett OS-guld.

Men Emma Johansson fick återigen nöja sig med en andraplats. Trots det var hon nöjd efter linjeloppet som avgjordes under söndagskvällen och hon passade på att tacka sin make Martin Vestby.

– Martin den stackaren har varit där varenda dag i åtta år och stöttat. Hans tålamod är värt alla medaljer. Utan honom hade det här aldrig varit möjligt, säger Johansson till Sportbladet.

Paret träffades för tio år sedan och Martin Vestby har under alla år stöttat "Silver-Emmas" cykelkarriär. Hans stöd visade sig vara extra viktigt efter OS i London 2012. Efter skadebekymmer inför tävlingen slutade Johansson på en sjätteplats och besvikelsen var enorm.

LÄS MER: Emma Johansson tog nytt OS-silver efter dramatisk avslutning

OS i Rio var då avlägset och Johansson funderade på att lägga ned satsningen. Men maken Martin övertalade henne.

– Det är en väldigt speciell resa vi har gjort. Det är speciellt att få göra något sådant här ihop. Det är något vi har skapat. Det kräver otroligt mycket. Det är många tuffa dagar och tuffa val och försakelser och allt det runt. Och när man då lyckas, det är kul. Man känner en stor lättnad, säger han till Sportbladet.

SE MER: Bildextra: Loppet, glädjen, medaljen – här är Emmas silverdag

Efter tre OS, med två silver vunna, kommer Emma Johansson nu lämna OS-scenen. Nu börjar ett nytt kapitel – med nya planer.

– Solskenshistorien är att vi blir gravida och kan ha en drös med ungar och leva livet, säger ”silver-Emma”.

LÄS MER: Krönika: Var stolt Emma – du är vår guld-Emma ändå

Emma Johanssons glädje efter OS-silvret.

Mer läsning