Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Problem för Sundsvall Classics – vasst grus utlagt på sträckan bara dagar innan cykelloppet: "Går inte att cykla på"

Med bara få dagar kvar till Sundsvall Classics har arrangörerna fått käppar i hjulen. Oljegrus har lagts ut på en mil av den tänka sträckan. "Det är vasst och går inte att cykla på", säger arrangören Fredrik Hallstensson.

Annons

På lördag körs den nionde upplagan av cykelloppet Sundsvall Classics. Med två dagar kvar till starten har arrangörerna fullt upp med att lösa ett oväntat problem.

Fredrik Hallstensson försöker lösa problemet med att vasst oljegrus lagts på en del av sträckan för Sundsvall Classics.

– De har lagt oljegrus på vägen. Vi fick ett löfte av Trafikverkets drifttekniker att inga arbeten skulle utföras den här tiden. Men ändå har de lagt ut gruset. Jag vet inte varför eftersom vi har haft en bra dialog innan om det. Vi hade provcyklister ute i går och det blev punktering direkt. Skulle vi köra loppet på sträckan skulle vi få 400 punkteringar, säger Fredrik Hallstensson.

Han var under natten ute och pratade med entreprenörerna som har fått i uppdrag att lägga ut gruset.

– De har varit bra och har sopat sträckan. Under förmiddagen ska vi testa om det går att cykla och om vi kan ha loppet som vi hade tänkt, eller om vi får ta till plan b och dra om sträckningen. Loppet kommer att bli av oavsett, säger Fredrik Hallstensson.

Till årets upplaga väntas 300 cyklister från runt om i Sverige och från grannländerna. Sträckorna som körs är 213, 101 och 49 kilometer.

300 cyklister väntas till Sundsvall Classics.

– Det kommer riktigt bra cyklister och motionärer. De snabbaste kommer upp i hastigheter runt 50 kilometer i timmen. Att få punktering då, det är inte kul. Det är en risk och vi drar hellre om sträckan om det behövs, säger Fredrik Hallstensson.

Överskottet från tävlingen går till Göran Melins insamlingsstiftelse. Sundsvall Classics är Norrlands största landsvägstävling för cykel.

Hur loppet slutligen kommer att köras blir klart under torsdagen.

– Det är lätt att rusa och bli arg. Men efter att ha sovit på saken får vi se positivt på det här och vi jobbar febrilt på en lösning, säger Fredrik Hallstensson.

Mer läsning

Annons