Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regn och grusproblem – då minskade antalet deltagare i Sundsvall Classics

Under lördagen arrangerades den nionde upplagan av Sundsvall Classics. Inför loppet uppstod problem för arrangörerna, och frågan var om de skulle behöva dra om sträckorna. Men loppet blev av som tänkt, även om vädret bidrog till att många avstod från att starta.

Annons

Runt 170 personer kom till start i Sundsvall Classics.

Inför årets upplaga av Sundsvall Classics var det osäkert om den planerade banan skulle kunna köras. Vasst grus hade lagts ut på vägen bara dagar innan loppet och arrangörerna fick jobba hårt för en lösning. Men det blev vädret med åska och regn som spökade istället.

– En elcentral brann, men vi fick igång tidtagningen igen efter ett stopp och kunde köra på som tänkt, säger arrangören Fredrik Hallstensson.

Sent på fredagskvällen var det fortfarande personer ute och sopade banan och loppet kunde köras enligt planen.

– De har gjort ett heroisktarbete med att sopa bort grus och vi har inte haft några punkteringar i dag, säger arrangören Fredrik Hallstensson.

De väntade runt 300 startande men lördagen bjöd på ett instabilt väder med hällregn som ställde till det.

– Vi hade 250 föranmälda men vi hade bara runt 170 som startade. Många avstod dels på grund av vädret men också kanske för att det var osäkert gällande banan, säger Fredrik Hallstensson.

Det var första året som Sundsvall Classics startade i Matfors och inför nästa års tioårsjubileum hoppas man kunna fortsätta på samma ställe.

– Vi har fått ett bra stöd lokalt här. Det är lätt att kunna stänga av vägar i området och det finns inga rödljus längs sträckan. Vi har potential att kunna växa med dubbelt eller tredubbelt så många deltagare till nästa år, säger Fredrik Hallstensson.

Trots det dåliga vädret blev det en del bra prestationer bland dagens cyklister.

– Vi hade riktigt snabba tider både på den långa sträckan och den över 49 kilometer. De som körde verkade vara nöjda efter loppet. Vi hade deltagare från bland annat Stockholm och Skellefteå, säger Fredrik Hallstensson.

Mer läsning

Annons