Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cykelöverfarter finns inte i Sundsvall – väjningsplikten gäller

Replik på Otäckt med fel information till allmänheten – bilister har visst väjningsplikt, ST 19/10.

Enligt Transportstyrelsen finns både cykelpassage och cykelöverfart fortfarande och om det är en cykelöverfart skall den vara skyltad som ett övergångsställe men i stället för en gångare så är det en cyklist. Därtill är det markerat på vägbanan.

Vid en cykelpassage skall cyklist och moped klass 2 lämna företräde åt korsande trafik.Vid cykelöverfart har cyklist och moped klass 2 företräde. Det enda som stämmer med signaturen vintercyklists inlägg är datumet 1 september 2014.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Nu är det ju så att i Sundsvall finns för närvarande inga cykelöverfarter, så då gäller det för "Vintercyklist" att vara observant när hen passerar en cykelpassage så att hen inte blir påkörd, med allt vad det kan innebära.

Sedan verkar det som att cyklisterna i Sundsvall tror att när man kommer till ett övergångsställe för fotgängare så är det bara att blåsa på.

Åretruntbilist

Läs även:

Replik: Komiskt påstående från en som tror sig kunna lagen

Nej, man får inte cykla på trottoaren – lär er vad som gäller

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel