Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Då börjar bygget av en ny vattenledning på Norrmalmsgatan: "Tänk på restider och alternativa vägar"

Nästa vecka börjar MittSverige Vatten & Avfall att bygga en ny vattenledning längs Norrmalmsgatan i centrala Sundsvall.
– Vi rekommenderar alla att tänka både på restider och alternativa vägar, säger Peter Nylén på MittSverige Vatten & Avfall.

På måndag inleds arbetetet med att bygga vattenledningen och arbetet beräknas vara färdigt i januari 2018.

– Norrmalmsgatan är en av Sundsvalls mest trafikerade gator. Vi rekommenderar alla att tänka både på restider och alternativa vägar, säger Peter Nylén, projektledare på MittSverige Vatten & Avfall.

För att säkerställa dricksvattenförsörjningen i takt med att Sundsvall utvecklas och byggs ut behöver man bygga ut kapaciteten i vatten-och avloppsledningsnätet.

– De senaste årens problem med vattenläckor längs Norrmalmsgatan ger också ytterligare signaler på att det är dags att byta ut ledningen, säger Peter Nylén.

Under tiden arbetet pågår är det viktigt att tänka på när och hur man reser. Framkomligheten i området kommer att variera och vara begränsad. Arbetet längs Norrmalmsgatan kommer i första hand att påverka fordonstrafik.

– För att minimera trafikstörningar kommer arbetet till stora delar att utföras med styrd borrning under mark, säger Peter Nylén.

Damm och buller samt byggtrafik till och från området kommer även att bli ett dagligt inslag.

Om arbetet

► Arbetsområdet kommer att sträcka sig mellan rondellen vid idrottsparken och korsningen Norrmalmsgatan och Skönsbergsvägen.

► Dricksvattenledning i dimension 560 millimeter. Ledningssträckan är totalt 400 meter.

► Arbetet kommer normalt att utföras vardagar klockan 07.00 och 16.00. Avvikelser kan bli aktuella.