Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Då kommer allstarbandet Riwen till Pipeline

Allstarband från Umeå vill tonsätta musikens undergång.

Annons

Med rötter i band som Cult of Luna, Totalt Jävla Mörker, och AC4 vill Riwen vara vad som ska komma att tonsätta musikens undergång; levande och direkt, skräddarsydd för mosh och wall of death.

Nu är bandet klart för en spelning på Pipeline i Sundsvall den 26 februari.

Läs också: Deportees klar för spelning på Pipeline

Tidigare i år släpptes debuten ”The Cold”. Inspirerade av band som Judge och Battery skrevs 14 låtar på 14 dagar, och albumet spelades in med en tanke om att strunta i att göra det ljudmässigt perfekt och finslipat.

– Ända sedan första singeln 2014 har vi velat boka Riwen men det har alltid legat annat ivägen, Cult Of Luna och Totalt jävla mörker-turné, men nu har vi äntligen fastslagit ett datum och den 26 februari åker vi, säger Niklas Bjermkvist på Pipeline.

Riwen består av Johannes Persson (Cult of Luna, Khoma), Christoffer Röstlund Jonsson (DS-13, AC4), Christian Augustin (Totalt Jävla Mörker, Tango Violenzo) och Marita Jonsson Mätlik, gitarrist från Umeå.

Läs också: Här är nöjesevenemangen du inte vill missa i januari

Gilla Mittnöje på Facebook för fler nöjesnyheter