Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Då öppnar app-restaurangen Pinchos i Sundsvall – ägaren: "Har längtat i snart ett år"

Nästa vecka öppnar en ny restaurang i Sundsvall. Det handlar om Pinchos.
"Jag har gått och längtat efter öppningen i snart ett år, så det känns bra att det är dags nu", säger Tobias Lindqvist, driftansvarig.

Annons

Läs mer: Bandyspelande kock ska driva pinchos i Sundsvall: "Det är som en dröm för mig"

Ni har kanske sett skyltarna vid hörnet av Esplanaden/Trädgårdsgatan som vittnar om att restaurangen Pinchos är på väg att öppna i Sundsvall. Nu är premiärdatumet spikat, Pinchos öppnar tisdagen den 19 juli.

– Det är lite nervöst, och en bra pirrighet. Öppningen är något man gått och längtat efter i snart ett år, så det känns väldigt bra att det är dags nu. Det är en dröm jag haft sedan jag var liten, att öppna egen restaurang, säger Tobias Lindqvist, som driver den tillsammans med Anders Hammarberg.

Läs mer: Ny restaurangkedja ska etablera sig i Sundsvall – hoppas öppna i juni

Restaurangen är speciellt på det sättet att gästerna sköter själva bokningen av bord, beställning av mat och dryck, och betalning – allt via en app i mobiltelefonen. När din beställning sedan finns att hämta får du en pushnotis i telefonen.

Nästan all personal som ska jobba för Pinchos. Tobias Lindqvist är på knä längst fram och Anders Hammarberg längst till vänster i bild.

– Det gör att personalen inte behöver servera maten utan kan fokusera på att ge så bra service som möjligt. Det ger också kocken en chans att integrera med gästerna när de hämtar maten, vilket de inte får på andra restauranger. Vi satsar mycket på maten, vi har mat från 14 olika länder och det finns något för alla och allas plånbok. Vi satsar också på inredningen, vi har tre olika rum inredda i olika stilar. Det är en upplevelse att äta hos Pinchos, säger Tobias Lindqvist.

Pinchos har drygt 20 restauranger i landet. I och med premiären i Sundsvall innebär detta Västernorrlands första Pinchos-restaurang.

■ ■ För mer nyheter om Sundsvall, klicka här – och följ ST.nu på Facebook.