Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dagbok om alla roliga, tråkiga, knäppa dagar på året

Annons

Nyårsdagen, Trettondagen, Tjugondag Knut, äntligen slut (på alla dj-a helgdagar).

Arbetsdag, usch vilken dag, vinterdag, utflyktsdag, solskensdag, apelsinpaus i en solig glänta-dag, regnig dag, deppardag, inte vän med mina hormonerdag,

Måndag, dagen efter dag, friluftsdag, födelsedag, vab-dag (fanns inte på min tid), Alla hjärtans dag, glädjedag, skottårsdag pang pang, fettisdagen–semmeldagen, fast den inträffar ju när som helst nu för tiden, ingen ordning, bröllopsdag, Mors dag nio månader efter Fars dag,! Och så internationella KVINNO-dagen, den 8:e mars, den står till och med i almanackan. Men vad hjälper det, för vissa män lever fortfarande kvar på stenåldersstadiet och anser sig ha rätt att trakassera, misshandla och våldta kvinnor.

Svenska flaggans dag, Va då! Släng dig i väggen! 17 maj, vicken dag!! Nationaldagen, ja ja, Studentdagen, hipp hipp hurra, fy fa´n va vi ä bra! Barnens dag, en rolig dag, midsommardagen, nu vänder det-dagen, semesterdagar.

fredag, städdag, deppardag ,heldag, halvdag, mellandag, sjukdag, gå över till vintertid-dag, vintersolståndsdag, deppardag, va nu igen, nej dopparedag ska det va´, juldagen, annandagen, stora REA-dagen, menlösa barns dag (finns den fortfarande? Nej, jag trodde väl det).

”Alla dessa dagar” heter en bok skriven av före detta finansminister Kjell Olof Feldt, men det var väl knappast ovanstående dagar som han syftade på. Ännu mindre alla obegripliga och knäppa dagar som något ljushuvud kommit på att vi ska fira, eller vad det nu är för några som ligger bakom dessa temadagar. Ägghalvans dag, behöver vi den? Eller semikolonets dag? Hur många vet vad ett semikolon är, det kan man nog leva utan. Vad sägs om tandborstbytardagen, jag undrar om det innebär att man ska byta tandborste med någon eller om man ska slänga den gamla och investera i en ny. Internationella toalettdagen låter helknäppt, men om den dagen kan medföra att världens sanitära förhållanden förbättras så är det förstås behjärtansvärt.

Den första mars ska vi krama en bibliotekarie så då får alla bibliotekarier piffa upp sig lite extra för att ta emot anstormningen av kramar? Den 21:a januari ska alla krama alla i stora KRAM-dagen, men det tycker jag vi ska göra alla andra dagar också. Nu har jag emellertid kramat tillräckligt ur det här temat. Det är 294 dagar kvar!

”Alla dom där dagarna som kom och gick, inte visste jag att det var livet”.

Slut för i dag. Tack för i dag!

Lisa Lindström