Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dagens utrikescitat

– Hon är en amerikan med en oerhörd resning, som kommer att ha mitt fulla förtroende, som känner många av världens ledare, som kommer att få respekt i varje huvudstad och som helt klart kommer att kunna främja våra intressen runtom i världen.

Barack Obama motiverar valet av Hillary Clinton till utrikesminister i sin tillträdande ministär. (TT)

– Jag är stolt över att kunna följa med dig på detta svåra och spännande äventyr.

New York-senatorn och den besegrade presidentaspiranten Hillary Clinton sedan hon utnämnts till blivande USA-presidenten Barack Obamas utrikesminister. (TT)

– Jag tycker mycket om henne. Hon har arbetat mycket hårt för landet.

USA:s nuvarande utrikesminister Condoleezza Rice lovordar sin efterträdare Hillary Clinton. (TT-AFP)

– De tränades i flera moment. Bland annat vapenhantering, bombtillverkning, överlevnadsteknik, överlevnad till havs – och till och med matvanor.

En utredare berättar om hur attentatsmännen i Bombay förberedde sig i Pakistan inför de blodiga attackerna. Den ende gripne terroristen har i förhör detaljerat beskrivit förberedelserna. (TT-Reuters)

– Jag tänker inte avgå och jag tänker inte upplösa regeringen.

Thailands premiärminister Somchai Wongsawat vidhåller att han inte ämnar vika för de gulklädda demonstrantskaror som nu skärper sitt grepp om Bangkoks flygplatser Suvarnabhumi och Don Muang. (TT-AFP)

– Normalt behöver genomgången av IT-systemen en vecka. Vi måste kontrollera, kontrollera igen, kontrollera och kontrollera igen.

Serirat Prasutanond, chef på Bangkoks internationella storflygplats Suvarnabhumi, förklarar varför det kommer att ta minst en vecka att starta om flygplatsen när ockupationen där så småningom är över. (TT-Reuters)

– Mänskligheten har nått gränsen för vad planeten Jordens slutna system klarar av.

Polens miljöminister Maciej Nowicki vid öppnandet av FN:s stora miljömöte i Poznan, ett led i försöken att ta fram ett nytt miljöfördrag efter Kyotoprotokollet. (TT-AFP)

– Det råder ett överutbud på marknaden. Och oljelagren är väldigt stora.

Oljekartellen Opecs generalsekreterare Abdullah al-Badri varnar för starkt minskad oljeproduktion senare i december. (TT-Reuters)