Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dagens utrikescitat

– Det var den sortens människor som inte känner några samvetskval. De sköt oavsett vem som hamnade framför dem.

En befälhavare för de marinkårssoldater som stormade det av terrorister ockuperade hotellet Taj Mahal i Bombay. (TT-AFP)

– När en eldstrid äger rum i mörker och det är kroppar och blod överallt så ser du inte om någon är skadad eller dödad. Du letar bara efter någon som bär vapen.

Det indiska marinkårsbefäl som ledde stormningen av ett av lyxhotellen i Bombay berättar om de fruktansvärda scener som mötte soldaterna inne på hotellet. (TT-AFP)

– Det var en betydande mängd sprängmedel med förmågan att orsaka avsevärd skada.

Indiska polisen berättar om vad som hittats sedan man fått kontroll över hotell Taj Mahal i Bombay under terroristdramat. Sprängämnena sades vara av en typ som används av militären och i byggbranschen. (TT-AFP)

– Jag tror alls inte att militären och polisen har någon större aptit för att gå in och med våld föra ut demonstranterna.

Sveriges Bangkokambassadör Lennart Linnér efter fredagens besök på den av regeringskritiska demonstranter ockuperade storflygplatsen Suvarnabhumi. (TT)

– Det har varit ett underbart besök.

Kubas president Raul Castro var påtagligt nöjd efter att ha tagit emot Rysslands president Dmitrij Medvedev på en symbolmättad visit i Havanna. (TT-AFP)

– Det här är dåliga nyheter för oss. Vi är väldigt besvikna.

Paul van Oyen, talesman för försäljare av hallucinogena – så kallade magiska – svampar, sedan en domstol i Nederländerna satt stopp för odling och försäljning av dylika varor. (TT-AFP)