Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags att ansöka om biljetter till EM: så här gör du

Nu är biljetterna till fotbolls-EM släppta. Eller i vart fall möjligheten att ansöka om dem. Senast den 18 januari klockan 12.00 måste ansökan vara inne om du vill uppleva EM på plats.

Det finns ingen anledning att stressa, då det inte är någon först-till-kvarn-princip som gäller. Däremot hjälper det att vara med i det svenska fotbollförbundets supporterklubb och ha följt landslaget på plats tidigare. Det är inte helt okomplicerat att uppleva ett fotbolls-EM på plats, men heller inte jättesvårt.

– Man kan stå med på en ansökning en gång. Och det får max vara fyra i en ansökan och då gäller alla personuppgifter på alla ansökanden, säger Lena Danielsson, biljettansvarig på det svenska förbundet, till Expressen.

Enligt SvFF går minst 5 000 biljetter per match till svenska supportrar, vilket gör att det kommer att bli lottning om de åtråvärda dyrgriparna. Uefa meddelar sedan under januari/februari om man tilldelas rätten att köpa biljetter. Det går även att ansöka om vouchers till Sveriges eventuella matcher i 16-delsfinal, åttondelsfinal, kvartsfinal, semifinal och final.

Fakta om ansökan:

Från och med 12.00 måndag 14 december är ansökningstjänsten öppen. Den stänger igen 12.00 den 18 januari.

Det finns inga andra officiella kanaler att ansöka via än UEFA's officiella tjänst. Du ansöker om biljetter och vouchers via UEFA's hemsida (klicka på länken).

Gå med i Svenska fotbollsförbundets supporterklubb (om du har följt landslaget på plats tidigare behöver du inte bli medlem)

Är du redan medlem ska ansökan göras via inloggning på fotbollssupporter.se.

Max fyra personer får stå med i en ansökan med personuppgifter och medlemsnummer måste anges för samtliga sökande.

Oavsett om du är medlem eller inte krävs namn, födelsedatum och passnummer på ansökan. Ändring av adress efter tjänstens stängning kräver ett samtal till UEFA's kundservice.

Det finns fyra priskategorier, från 25 till 145 Euro för gruppspelsmatcherna. Mer information om det hittar du här.

Det går också att ansöka om vouchers till matcher om Sverige går vidare. De går bara att lösa in som biljett om Sverige spelar 16-, kvarts- eller semifinal eller final.

Tilldelningen sker match för match och den som har otur kan bli helt utan, medan någon annan kan få till samtliga matcher.

Lottningen av biljetter sker i januari/februari

Läs mer om ansökningsförfarandet här: http://svenskfotboll.se/arkiv/landslag/2015/11/om-biljetter-till-em/

Övriga frågor: http://www.uefa.com/uefaeuro/ticketing/teams/team=127/faq/index.html