Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Dags att inse att det är kört för Sundsvall Hockey"

Annons

Ishockey. Denna å så populära sport, speciellt i Medelpad. Och inte är väl det så konstigt egentligen. Två lag i Hockeyallsvenskan och ett lag i Riksserien. Det låter riktigt fint – tills dess man tittar i tabellen och ser hur det ser ut för Medelpadslagen.

Sundsvall Hockey ligger hopplöst efter, längst ner i tabellen och hela tio poäng efter Asplöven på 13:e plats.

Timrå IK har förvisso klamrat sig över strecket, men är långt ifrån säkra och är oroväckande nära att trilla ner igen. Radar laget upp förluster i den takt det gjorde innan hemmaderbyt mot Sundsvall Hockey, blir det nog riktigt svettigt för Timrå.

Och inte ser det ljusare ut på damsidan. Sundsvall Hockey ligger näst sist och under strecket i tabellen och har nio poäng upp till åttondeplacerade Modo Hockey.

Men än finns det väl tid? Timrå och Sundsvall Hockey har ju faktiskt 15, respektive 14 matcher kvar innan serien är avgjord. Och på damsidan återstår ännu ett par – 17 matcher.

Och om Sundsvall vinner samtliga 14 matcher, kan ju laget dra in 42 poäng. Vilket i och för sig i så fall skulle vara nio poäng mer än laget lyckats få ihop så här långt under säsongen.

Men för att titta på det hela med ett realistiskt öga är det nog dags att börja inse att det kan vara kört. I alla fall för Sundsvall Hockeys herrar.

Trots tränarbyten och andra åtgärder är det något som fattas, en viktig pusselbit som inte finns där. Kanske är de helt enkelt inte tillräckligt bra?

Och det är tråkigt. För visst har det varit roligt med de derbyn vi fått uppleva hittills – och ännu ett väntar ju faktiskt i slutet av februari. Men vi får passa på att njuta av det, för det kan nog bli det sista på ett tag.

MISSA INTE: Ladda ned vår app och få pushar om sportnyheter i din telefon – så här gör du