Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags att sätta ner foten i flyktingfrågan

Vår statsminister tycks bara ha ett i huvudet just nu och det är att visa omvärlden hur duktiga vi är på att ta emot flyktingar. Vi kontrollerar inte ens vilka som kommer hit, vi måste omedelbart införa gränskontroll.

Det är lätt att fel personer blandar sig in bland de som verkligen flyr och behöver hjälp.  Det finns gränser för vilka möjligheter vi har att erbjuda boende. Jag tycker synd om kommunerna som tvingas av regeringen att ta emot fler än man kan klara av.  Löfven har lösningen, tält i vintriga Sverige, hur tänker man? Hur löser man dusch och toabesök när det är minusgrader.  Och vad kostar inte allt detta.  Jo, det finns pengar säger Löfven – men till vår sjukvård, skola och åldringsvård finns det inga. Hur går den ekvationen ihop?

Det är dags för svenska folket att säga ifrån. Jag skulle gärna vilja veta hur många av Sveriges befolkning som verkligen vill att vår regering ska handla som den gör.  Jag har aldrig träffat någon som anser att det som regeringen i flyktingkrisen gör är rätt.

Flera länder, bland annat Danmark, har redan insett var det bär hän och vidtagit åtgärder som folket vill. Vi har också valt vår regering för att leda landet som svenska folket vill. Jag tror inte att det är så här vi vill.  Moderaterna gick till val på liknande premisser om att vi skulle ta emot hela världen. Därför förlorade de så många röster att Reinfeldt fick lämna sin post. Nu har de kommit med ett nytt program med stramare tyglar mot invandringen i hopp om att vinna fler röster och det tror jag att de gör.

Georg Sundgren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel