Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags att ta tag i framtiden för Tallbacken

Nu är det klart hur Ånge kommun avser att gå vidare i frågan om festplatsen Tallbacken.

Annons

Det var efter att ST uppmärksammat att festplatsen utanför Ånge var på randen till förfall som saker och ting började hända.

En vecka senare så var Tallbackens vänner bildad, och i maj kom så också beskedet att intressegruppen ville ta över ansvaret för anläggningen.

Vi är beredda att ta över och försöka återställa Tallbackens forna glans, var beskedet från gruppens ordförande Per-Erik Persson då.

Sedan dess har avtalet kring Tallbacken setts över, samt ytterligare ett antal intresserade hört av sig med en förfrågan om framtida arrendet. Något som nu i slutet av året utmynnat i ett beslut från humanistiska nämndens beredningsgrupp för fritidsfrågor. Ett beslut som innebär att et frågeformulär kommer att skickas ut till de som fortfarande är intresserade av att driva Tallbacken, och där de också får precisera hur deras framtidsplaner för festplatsen ser ut.

Någon tidsplan för när det arbetet ska vara avslutat framgår inte av protokollskrivningen, men tidigare har det funnits en ambition om att en ny arrendator ska få tillträde till området innan sommarsäsongen drar i gång.