Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags för andra upplagan av Ånges vinterfestival

På lördag är det dags för ännu en upplaga av Vojenfesten, vinterfestivalen som man från arrangörernas sida gärna skulle se ägde rum varje helg under vinterhalvåret.

Annons

För andra året i rad så ska Ånges snö- och isbeklädda badplats stå som värd för en vinterfestival.

– Och förhoppningsvis så blir det lite bättre väder i år, säger Anna-Lena Fjellström från arrangörsgruppen, och minns tillbaka på en premiärupplaga som innehöll allt från små solglimtar till yrande snöbyar och vindar som gjorde att marknadsstånden var på väg att lämna området utan mänsklig hjälp.

– Vi hade nog alla väder som man kan ha då, säger Anna-Lena med ett skratt.

Skratt var det också en hel del av då hon tillsammans med maken Göran för några dagar sedan provade på ett av de tävlingsmoment som är nya för året – tandemskidåkning.

– Det var uppskattat... av de som såg på, säger Anna-Lena.

– Det visade sig nämligen att jag inte var så bra på höger och vänster, fortsätter Anna-Lena, som även har satt upp en snabbstakningstävling på programmet.

I övrigt så fortsätter Vojenfesten på samma tema som i fjol, det vill säga som ett lyckat försök att få Ångeborna på fötter och träffas under trevliga former.

– Förebilden är ju vinterparken i Östersund, och drömmen vore så klart att det kunde finnas försäljning och hända någonting här varje helg, säger Anna-Lena Fjellström, som inte ser det som någon omöjlighet.

Hon berättar att de skidspår och isbanor som finns används flitigt, och det av såväl gammal som ung.

– Det har blivit ett riktigt tillhåll. Ett positivt sådant, säger hon.

I fjol lockade Vojenfesten omkring 400 besökare. En siffra man hoppas att slå.

– Men vi har få parkeringar, så jag rekommenderar att man tar skidor, spark eller går, slutar Anna-Lena.

■■ Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner ST:s nya app här, till Iphone eller till Android!