Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags för en direktlinje mellan Alnö och Birsta – alla skulle bli glada

Det är ju snart val och alla partier är ute och fiskar röster på ett eller annat sätt. Man lovar att det ska vara enklare att åka buss, att ta sig från A till Ö utan större svårigheter och tidspillan. De löftena har man ju hört förr, men man får väl hoppas på att det kanske är nu det ska bli verklighet?

Här kommer en kort sammanfattning från 2011:

Det fanns tidigare en direktlinje mellan Alnö och Birsta (buss linje 77) som gjorde att man kunde ta sig från Alnö till Birsta utan större problem. Linjen var väl frekventerad av människor som hade jobb i Birsta och andra som åkte dit för att uträtta ärenden. Men den togs bort. Den tid det tar och de bekymmer som blev i samband med den här ändringen att ta sig med buss till Birsta känner nog dom flesta bussåkande öbor till.

Det har snart gått sju år nu och ingenting har hänt.

Länstrafikens dåvarande trafikchef, Per Eriksson, intervjuades i Radio Västernorrland den 21 december 2011 och där pratade reportern om säkerheten. När linje 5 kommer från Birsta och man ska byta till linje 1 vid Alnöbron. Då måste man korsa den hårt trafikerade vägen som leder trafik till och från Alnö och det är förenat med stor fara.

Per Eriksson svarade att Länstrafiken samarbetade med de ansvariga inom Sundsvalls kommuns gatuavdelning för att lösa detta och göra det säkert att ta sig över vägen.

Det har snart gått sju år nu och ingenting har hänt med den säkerhetsfrågan. Det har hänt en del tillbud sedan dess men inget med lycklig utgång.

Med lite välvilja och lätt tankearbete så skulle Länstrafiken och Sundsvalls kommun lösa detta på ett enkelt sätt.

Låt linje 5 trafikera som den gör i dag. Linje 2 vänder i östra Birsta i dag, varför? Låt linje 2 fortsätta att köra Ljustavägen mot Alnö centrum med rast, vila och sedan vända åter mot Nacksta.

Alla skulle bli jätteglada och nöjda.

Pelle Törnlund

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Vakna upp till verkligheten – färdtjänsten fungerar dåligt

Resa i länet ska vara enkelt – kollektivtrafiken utvecklar Västernorrland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel