Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags för Ison & Filles dag i Så mycket bättre

Ison & Fille är den första gruppen i "Så mycket bättre"-historien. I veckans avsnitt ska publiken få lära känna hiphopduon närmare.
– Att sitta där och ha lite hybris när de andra tolkade ens låtar, det var mäktigt, säger Fille.

Annons

Frontfigurer som Ebbot Lundberg, Maja Ivarsson och Ola Salo har tidigare synts i "Så mycket bättre". Det dröjde dock till den pågående, sjätte säsongen innan en hel grupp dök upp i TV4-succén.

För hiphopduon Ison & FIlle var det otänkbart att bara en av dem skulle ställa upp.

– Vi är en duo som fortfarande är verksam och där båda är lika viktiga, vi har ingen frontfigur på det sättet. Det kändes verkligen som att vi båda ville vara med om den här grejen, säger Felipe "Fille" Leiva Wenger, för övrigt nybliven far.

– Det betyder mycket när man får chansen att bryta ny mark, säger Ison Glasow.

Under säsongen har de båda rapparna hållit relativt låg profil men i veckans avsnitt är det dags för dem att stå i centrum.

– Det var en helt annan grej, det kändes som att det var ens födelsedag. De andra dagarna var jag nervös för hur våra tolkningar skulle tas emot men på vår dag var jag bara lugn, glad och förväntansfull, säger Fille.

Ison berättar att han var nervös även under deras dag men på ett helt annat sätt.

– När man sitter i slutet på det där bordet är det en helt annan spotlight på en. Det är halvläskigt för det är meningen att frågor ska ställas, man ska prata om och diskutera vissa saker. För mig var det mer nervöst än vad jag hade trott, säger han.

Det blir också ett känslosamt avsnitt där Ison & Fille berättar om sina uppväxter. Fille pratar om hur hans familj flydde Chile medan Ison berättar om hur han lämnade USA med sin mor och hur de under en period levde som hemlösa i Stockholm.

– Jag har släppt en bok där jag pratar om mitt liv så det kändes dumt att försöka mörka det eller inte prata om det. Det här är en av de största plattformarna i Sverige för att berätta om vissa saker, inte att jag är ett offer eller att det är synd om mig utan mer att "det här mitt liv, jag har gått i genom det, och nu är jag här", säger Ison.

Inför inspelningen var Ison & Fille spända på att höra hur de andra artisterna skulle ta sig an deras material och de blev inte besvikna.

– Lisa Nilsson överraskade väldigt mycket. Hon valde en otippad låt och sättet hon framförde den på var supermäktigt. Man blev positivt överraskad av allting men hennes var mest oväntat, säger Fille.

Ison lyfter i sin tur fram Sven-Bertil Taube:

– Han chockade klart mest. Han tog två låtar och lade till sin klass och elegans, han är så kung att han kan ta två låtar och få till en skön känsla.