Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags för Nackstaborna att välja framtidens kulturutbud - Forza Nacksta 2.0 bjuder till utbudsdag

Musik, konst, litteratur, teater, dans och film. Vad vill du se och höra, eller syssla med själv?
Det ska Nackstaborna få svara på när Forza Nacksta 2.0 håller utbudsdag på lördag.

Socialt utsatta områden med lågt valdeltagande kan numera kan numera få extra pengar från Kulturrådet. Tanken är att använda kultur och konst för att lyfta demokrati och samhällsdeltagande.

I Nacksta är föreningen Forza Nacksta bas för arbetet tillsammans med Teater Västernorrland, Scen Sundvall och Mitthem. Nu bjuder man in Nackstaborna att ta del av aktiviteter och önska inför framtiden.

Både professionella och amatörer visar upp sig. Bland andra kommer biblioteket, Riksteatern, Film Västernorrland, Kulturmagasinet, Svenska Kyrkan och kvinnoföreningen Sadaka. Man kan prova på cirkus, måla med konstnären Wejdan Derky eller starta en förening med hjälp av projektet Afternoon Tea - det är ju så man får något gjort i det svenska samhället.

Sound of Nacksta–kören samt en nybildad blåsorkester, ett samarbete med kulturskolan, deltar också. Båda är givna inslag på nästa Nackstakarneval. Att GIF Sundsvall anlägger en fotbollsplan och att kommunen skapar en park med scen och utegym bidrar också till att lyfta området, och bäst är det när många arbetar mot samma mål.

– Vår rörelse lockar allt fler. Nu ska vi ta reda på vad Nackstaborna vill se, höra och göra, säger Christin Strömberg från Scen Sundsvall.

– Det är också viktigt att ta hit professionella kulturskapare med hjärta för att arbeta i områden som det här. Målet är ett interkulturellt centrum här, säger Yamandú Pontvik i Forza Nacksta.

Utbudsdagen hålls den 30 september 11 – 15 i Nackstaskolans matsal.

Läs mer: Kulturprojekt i Nacksta får miljonstöd

Nackstakarnevalen är en färgsprakande fest