Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags för nypremiär på Erikshjälpen i Ånge

I morgon är det dags för nypremiär vid Erikshjälpens second handbutik i Ånge. En återkomst som sker drygt ett halvår efter att butiken utan större förvarning slog igen sina dörrar.

Ett halvår har gått sedan lappen om att butiken är stängd sattes upp dörren till Erikshjälpens lokaler på Lantmannagatan i Ånge. En lapp som senare fick en förklaring när föreståndare Leif Grip i oktober meddelade att butiken i Ånge skulle avvecklas.

– Tyvärr blir det så, och naturligtvis känns det sorgligt, var den kortfattade kommentaren till beslutet.

Läs mer: Erikshjälpen lämnar Ånge - avvecklar verksamheten

Med facit i hand så har det dock visat sig att det beslutet var av högst tillfällig karaktär.

– Vi hade sagt upp hyresavtalet och allt, men kring jul och nyår så hittade vi en lösning som gjorde att vi kunde fortsätta, säger Leif Grip, fortfarande förtegen om vad som låg bakom stängningsbeslutet.

– Det har vi lagt bakom oss, förklarar han, och avslutar det samtalsämnet.

Desto verbalare är han när samtalet glider över till det som händer vid lunchtid på lördag. Det vill säga då det är dags för nyöppning av second handbutiken i Ånge.

Läs också: Erikshjälpen återvänder till Ånge

– Fast vi gör igen jättegrej av det utan det blir som en vanlig öppetdag fast med lite festligare inslag, säger Leif Grip.

En nyhet finns dock på plats dagen till ära. En liten kafédel som går under tilltalsnamnet Kafé Erik.

– Det är någonting som redan finns i flera andra av Erikshjälpens butiker, och som jag även hoppas vi snart ska kunna ha i butiken i Fränsta också, säger Leif Grip.

Han berättar också att han efter stängningen i Ånge fått många samtal och mejl från folk som efterfrågat det som nu sker.

– Jag har varit med och öppnat många butiker, men jag tror aldrig jag varit med om ett så positivt mottagande som nu när det här blev klart, slutar Leif Grip.