Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för S att sluta med sin kränkande retorik – vi välfärdsföretagare är inte skurkar

Artikel 139 av 195
Valet 2018
Visa alla artiklar

Annons

Replik på S: För ett starkare samhälle med en trygg välfärd utan vinstjakt, ST 20/8.

Vi reagerar starkt på den ton som socialdemokraterna Kristina Nilsson och Malin Larsson har i sin debattartikel. Vi som undertecknar denna artikel är välfärdsföretagare med en passion att utveckla välfärden. Vi har tagit steget att bli företagare inom välfärdsområdet för att vi är övertygade om att vi kan leverera en bättre kvalitet genom att driva verksamheten i egen regi.

Vi är stolta över det vi och våra medarbetare gör men vi är mycket bekymrade över den politiska retoriken, och då inte minst från Socialdemokraterna som utmålar oss och andra välfärdsföretagare som skurkar som misshushållar med skattemedel och som enbart ser till privata vinstintressen. Det är en retorik som är kränkande inte bara för oss utan för alla de tusentals medarbetare som arbetar i välfärdsföretagen och som varje dag gör en fantastisk insats.

Att ansvariga politiker på nationell nivå i ett högt tonläge sprider falska fakta om välfärdsföretag och nyttjar sina positioner för att misstänkliggöra en hel bransch är oansvarigt och inte värdigt politiska företrädare i en demokrati. Efter valet kommer det en vardag där alla vi som är verksamma inom välfärdsområdet, oavsett om det är inom skolan, omsorgen eller vården har en nödvändig roll att fylla och där vi har ett stort behov av politiker som tar blocköverskridande ansvar för att komma med konkreta lösningar på välfärdens verkliga problem.

Anette Pettersson och Erica Rautila

Hälsoträdet AB

Emelie Söderström

Hemtjänst Ditt liv AB

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons