Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags för sista åket för säsongen

Nu är det färdigpistat och klart.
Under lördagen är det sista chansen att kasta sig utför pisten i Skönviksbacken och åken bjuder alliansen på.
– Det är gratis under hela dagen, säger Susanne Höglund.

I höstas började det med krångel och problem med den nya konstsnöanläggningen. Det gjorde att man kom efter redan från början och kunde öppna nedfarten först en vecka efter de andra backarna i regionen.

– När alla andra började så var vi fortfarande utan vatten och el, säger Roger Höglund, ordförande i Skönviksalliansen som driver Timrås enda slalompist.

Läs även: Klart att åka utför med nytt hopp i Skönviksbacken

Det var inte bara de tekniska problemen i början som sinkade starten i backen. Vädrets makter var inte heller på utförsåkarnas sida och det gjorde också att hela säsongsstarten blev försenad. Men efter det så har det gått över förväntan och i backen har man ökat besöken.

– Det har ökat med ungefär 30 procent i jämförelse med förra säsongen och det är ju jättekul, säger Roger Höglund.

Läs också: Äntligen kommer kylan – snart går det utför i Skönviksbacken

Dessutom har skiduthyrningen ökat och den ideella insatsen i köket har också gjort att cafeterian kunnat hålla öppet med bra service under hela säsongen.

– Det har varit så bra stämning här och vi har fått beröm för att personalen varit så trevlig, säger Susanne Höglund som är sekreterare i alliansen.

Under lördagen är det dags för de sista åken och i backen har snön börjat smälta på den vänstra sidan av nedfarten nedifrån sätt. Det beror på att man inte kunnat gjuta den sidan med konstsnö och därför har också delar av funparken flyttats till andra sidan nedfarten. De problemen planerar man att bygga bort till nästa säsong.

– Vi har massor här som vi planerar att lägga ut för att jämna till den sidan av backen. På så sätt kan vi lättare lägg ut konstsnö och det blir också lättare att pista, förklarar Roger Höglund.

Läs mer: Raka rör ska rädda Skönviksbackens framtid

När de åtgärderna är genomförda så ska man också kunna hålla nedfarten öppen längre in på våren. Men det gäller att locka folk till backen också.

– När det börjar tina nere på byn så tar ungdomarna fram cyklarna i stället och de som vill åka skidor far till fjällen det blir lite svårt att ändra på, säger Roger Höglund.