Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dahlén hjälte för Timrå IK: "Det är kul – nu har vi vittring på riktigt"

Han nätade för tredje gången på fyra matcher.
Och gjorde Timrå IK:s enda mål mot Almtuna.
Matchens enda – i mitten på tredje perioden.
– Otroligt skönt, vi har förlorat för många sådana här matcher den här säsongen, säger han.
Nu har Timrå nått den eftertraktade play off-platsen. Om än med två matcher mer spelade än konkurrenterna.

Annons

Efter två, nästintill händelselösa, perioder tog mötet mellan Timrå IK och Almtuna fart i den tredje.

Men trots högre intensitet och fortsatt ställningskrig, dröjde det ända till 11.24 in i slutronden innan det första, och enda, målet kom.

Jonathan Dahlén serverades en puck bakom mål.

– Det var riktigt skönt, jag gjorde min gubbe, fick ganska gott om tid på mig och satte den på bortre ... och då gick den in, säger han och får det att låta som den enklaste sak i världen.

Efter det skakade han fram ett par chanser till.

– Man blir lite het när man gör mål, jag borde ha gjort ett till och avgjort matchen. Det blev lite onödigt spännande, men man får vara glad ändå, säger han när han pustar ut i katakomberna i Timrå Isstadion.

Mot slutet skapade Almtuna åtminstone spår av kvitteringschanser, men närmare än en puck som studsade över via stabile Johan Mattssons mask kom man inte.

De tre poängen var viktiga och Timrå IK är tillfälligt uppe på den eftertraktade åttonde och sista play off-platsen. Men de jagande lagen Västerås, Pantern, Mora och Björklöven har två matcher mindre spelade i en haltande tabell.

– Vi har vittring på riktigt nu, det är kul nu. Men matchen i sig var väldigt händelselös, det var inte många lägen för något av lagen. Både vi och Almtuna är formstarka och vill verkligen gå för det, och då kanske det låser sig, säger Dahlén som gjorde mål för tredje matchen i rad.

Mot Karlskoga i måndags satte han det viktiga 2–0-målet och mot Björklöven skickade han in 3–1 i numerärt överläge.

Gör du mål igen mot Pantern på lördag?

– Gärna det.

Läs även: Hockeykväll med hjärtebarn i fokus – Timrå IK hjälper till med insamling

MISSA INTE: Håll koll på ditt favoritlag i mobilen – få pushnotiser när vi skriver om Timrå IK, GIF Sundsvall eller Sundsvall Hockey. Ladda ner ST:s nya app till Iphone eller Android.