Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dalaåkarna bäst i SM i cyclocross

Först vann Jenny Rissveds SM-guldet i kamp med bland andra Emma Johansson.
Sedan följde den 21-åriga falutjejen upp med att vinna även söndagens UCI-tävling på samma bana.
– Jag litade på min styrka och teknik, säger Rissveds.

För två veckor sedan slutade MTB-proffset Rissveds på en tredjeplats i för-OS-tävlingen i Rio.

Den här helgen hade hon bytt MTB mot cykelcross, och att formen är fortsatt bra visade hon med att köra hem både lördagens SM-tävling och söndagens UCI-tävling i stor stil.

I SM-loppet blev segermarginalen till tvåan, Emma Johansson, flerfaldig VM-medaljör och OS-silvermedaljören på landsväg, över en minut.

Bronset gick till Rättvikstjejen Angelica Edvardsson, som tävlar för Cykloteket, och Ida Jansson, multicykeltalangen från Falu CK, blev femma.

– Jag gick loss på andra varvet. Jag kände mig stark och litade på min styrka och teknik. I dag (läs söndag) så kände jag mig lite trött från i går, men chansade och gick ifrån redan på det första varvet, säger Rissveds, som har planer på att köra fler cykelcrosstävlingar under de kommande veckorna.

I herrklassen gick SM-guldet till Säterkillen Matthias Wengelin, tävlande för SCS, Racingteam, trots en hel del problem på vägen.

– Jag blev uttryckt i kravallstaketet och när jag sedan var på väg ikapp tätklungan igen så åkte bakväxeln in i hjulet och det blev tvärstopp, men jag lyckades böja ut den och komma ikapp, säger Wengelin.

Wengelin och den slutliga tvåan, Calle Friberg, kom sedan loss och strax före den sista varvningen fick Wengelin ett avstånd bakåt som räckte hela vägen.

– Jag gick upp för att sköta farthållningen och då fick jag en liten lucka, och då var det bara att ösa på under det sista varvet, säger Wengelin som inte körde söndagens tävling.

I SM-klassen slutade Henrik Jansson, Falu CK, på femteplats.