Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Guldfeber när bankvärlden öppnas upp

/
  • I Torbjörn Ohlssons andra roman

Under många år arbetade Torbjörn Ohlsson i bankbranschen, något som gav honom insyn och många historier att berätta vidare. Nu ger han ut den andra boken baserad på egna erfarenheter.

Annons

Torbjörn Ohlsson, från Frösön, har arbetat inom bankvärlden i hela sitt yrkesverksamma liv, var av 16 år som säkerhetschef med ansvar för bland annat Dalarna.

Efter pensionering satte han sig och började skriva och 2011 gav han ut den första romanen "Girighet eller makt - spelet i bankvärlden" (FB Förlag). Förra veckan var det release för uppföljaren "Guldfeber" som ges ut på eget förlag.

– Jag fick en inblick i kriminella personers ansträngningar för att komma över bankkunders eller bankens pengar.

I den första boken kretsar berättelsen kring det lilla bankkontoret med stora ambitioner. Det pågår en del kriminalitet och bedrägerier. Delar av boken utspelar sig i Sundsvall.

– I "Guldfeber" har några få personer från första boken fått följa med. Handlingen är spännande, med tungt kriminella gäng, säger Torbjörn Ohlsson, men menar att boken inte är en deckare.

– Jag kallar det för ett skönlitterärt försök. Det finns verklighetsbitar i handlingen, men mycket bygger på vad massmedia har skrivit om banker och kriminalitet.

Efter att den första romanen hade släppts tog Torbjörn kontakt med Wendla Karlsson på Wendlas dansstudio i Östersund.

– Jag såg en föreställning med Cullbergbaletten och tänkte att handlingen i min bok skulle kunna fungera som dansteater.

Wendla Karlsson nappade och föreställningen "Girighet eller makt" sattes upp 2012. Efter det har det blivit fler samarbeten.

– Wendla bad mig skriva en berättelse om en tonårsflicka som de sedan gjorde en dansföreställning av. Den fick mycket uppmärksamhet, säger Torbjörn Ohlsson.

Förra veckan var det boksläpp för "Guldfeber" i Hammarstrand och några förfrågningar har kommit in att berätta om boken.

– Jag är med i en Jämtlandsantologi där flera författare skriver varsin novell med handling från Jämtland. Den ges förhoppningsvis ut nästa år.

– Jag har ytterligare en roman att skriva som har legat till sig flera år. Men banken får vara avklarad nu.

Mer läsning

Annons