Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olycka bakom dödsfall

/
  • Olyckan inträffade på tisdagsmorgonen i centrala Falun.

Mannen som hittades död i centrala Falun är identifierad som en 54-årig man från Halmstad. Nu misstänker polisen att så kallad geocaching ligger bakom dödsfallet.
– Vi tror att han föll från viadukten när han letade efter en cache, säger Stefan Dangardt.

Annons

Larmet om att en man hittats död i närheten av resecentrum i Falun kom in på morgonen den 24 februari. Polisen är i princip klar över vad som kan ha hänt den döde mannen som besökte släktingar i Falun.

Det rör sig om en olyckshändelse som fått ett tragiskt slut. Utredningen visar att en trolig orsak till olyckan är att den förolyckade ägnat sig åt så kallad geocaching på platsen vilket ledde till att mannen föll från viadukten.

– Man har pratat med hans familj och vet att han pysslade med det här och hade grejerna (telefonen som används vid geocaching, reds.anmn) med sig, säger Jöran Lindblom, kommunikatör vid polisen i Dalarna.

– Det är en sammantagen bedömning som lett fram till att vi är övertygade om att han var ute och ägnade sig åt det här, säger Stefan Dangardt, informationsansvarig vid polisen i Dalarna.

– Han var en hängiven geocachare. Vi vet inte exakt när han begav sig ut för att leta. Men kroppen hittades på morgonen och hade legat där ett tag, säger Dangardt.

Polisen har dock inte lyckats ta reda på om en så kallad cache finns vid viadukten.

– Det är det vi jobbar med nu. Vi har inte lyckats få det bekräftat. Det är ju alltid någon arrangör bakom sådant här, säger Dangardt.

Vet ni vem som är arrangören?

– Nej, det är det som vi jobbar med att försöka få fram. Vi pratar också med mannens bekanta som sysslar med det här för att ta reda på om de vet om det fanns en cache där.

Polisen avvaktar dock obduktion av kroppen innan ett slutligt besked kan ges.

– Att folk ramlar, faller och slår ihjäl sig är vanligt, men i samband med något sånt här har jag aldrig hört talas om, säger Dangardt.

Mer läsning