Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inlåst i bilen i sju timmar

/
  • Christina Nilsson i Tällberg blev inlåst i sin Volvobil i sju timmar.

Christina Nilsson, 65, från Tällberg skulle hämta ett papper ur sin bil. Då tvärdog elen och dörrarna låstes. Hon satt sedan inlåst i över sju timmar.
– Nu startar jag alltid bilen innan jag stänger dörren, säger Christina.

Annons

Att ha en stöldsäker bil behöver inte betyda att det inte kan ge konsekvenser. Det blev Tällbergsbon Christina Nilsson varse om i veckan.

Hon hade glömt ett papper i bilen. Hon anade att någonting inte stod rätt till då den elektroniska nyckeln inte fungerade och hon tvingades öppna bildörren manuellt.

Då hon skulle ut hade dörrarna låsts – och där blev hon kvar i sju timmar.

– Det var faktiskt inte kul alls. Man ska kunna öppna dörren. Jag försökte sparka ut rutan timme efter timme, men det gick inte. Jag måste väl säga att det var lite otäckt. Eller ja, jag satt hemma på gården. Jag kunde ju ha varit ute i skogen, säger Christina Nilsson.

Efter tre och fyra timmar passerade två grannar på litet avstånd – som inte lade märke till Christina. Efter sju timmar fick hon till slut ögonkontakt med en granne, som kom till undsättning.

– Jag var så himla lycklig när min granne upptäckte mig. Han tyckte det var så konstigt att jag hade suttit inlåst i så många timmar, säger hon.

Christina hade redan innan stor fobi över att bli just instängd – och hon konstaterar att detta inte har hjälpt.

– När jag sätter mig i bilen startar jag den innan jag stänger dörren, så att jag ser att den startar. Och när jag stanna öppnar jag dörren innan jag stänger av bilen, säger hon.

– Jag har till och med känt att det varit otäckt att låsa ytterdörren, fortsätter Christina Nilsson.

I torsdags ringde hon in till radioprogrammet Bosse Bildoktor i P4, som tog upp händelsen. Bilexperten, som heter Bosse Andersson, vet inte varför bilen strejkade så mycket.

– Generellt så har bilarna de senaste tjugo åren fått bättre finesser, men som gör att det här kan hända. Men då har man ju glömt säkerhetsfaktorn. Om det skulle börjat brinna i bilen och du inte kommer ut så har du ju större problem än om någon bär i väg ditt bagage, säger han till Aftonbladet.

Mer läsning

Annons