Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dålig arbetsmiljö på hotell i Sundsvall – riskerar böter på 80 000 kronor

Ett hotell i Sundsvall riskerar böter på 80 000 kronor på grund av en stressig och ohälsosam arbetsmiljö. Det skriver Arbetsmiljöverket i ett beslut.

Arbetsmiljöverket besökte hotellet under februari och mars i år och det framkom då brister som nu gör att hotellet riskerar böter på 80 000 kronor om bristerna inte åtgärdas.

Bland annat har arbetstagarna beskrivit en stressig arbetssituation där det finns personer som endast har tid med korta raster vissa dagar och att lunch ibland måste ätas stående. Vissa arbetstagare uppger att de måste ta ut övertid för att hinna göra sina arbetsuppgifter. En anledning till detta kan vara att det upplevs som att hotellet har fler gäster än tidigare år, och att det inte längre finns någon hög- och lågsäsong.

Det framkom också att flera i personalen känner symtom till följd av arbetsbelastningen, som sömnproblem och oro, något som Arbetsmiljöverket tycker är allvarligt.

Flera i personalen har också uppgett att de ibland blir illa bemött av gäster, som säger otrevliga eller elaka saker. Det har även inträffat att gäster ha tafsat på personal. Enligt personalen har det inte varit tydligt att detta är händelser som ska rapporteras eller på vilket sätt det ska göras.

Arbetsmiljöverket menar nu att hotellet bör genomföra en undersökning av arbetsförhållandena för att försöka åtgärda bristerna, vilket ska vara gjort innan den första november.

FLER NYHETER:

Ny välfärdssatsning – 30 extra miljoner ska skapa guldkant på Sundsvalls äldreboenden

För Plus-kunder: Emil Forsberg talar ut om relationen med GIF Sundsvall: "Har fått stå till svars för det här"

Gör som 75 000 andra – se hälsingejägarens populära film: "Vill fånga det genuina med jakten"

För Plus-kunder: Svartviks herrgård förlorar alkoholtillståndet – ägaren besviken: "Kommer ha öppet ändå"