Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dålig granskning av kyrkovalet bidrog till röster på ytterligheter

Jag menar att medias minimala granskning av kyrkovalet även här lokalt var destruktiv på många sätt. För det första lockades ofta ljusskygga SD-sympatisörer sig ut ur sina skyggen för att lägga sina röster på rasistiska sympatisörer. Sedan har vi gammelkommunistiska gestalter i Vänsterpartiet som också underligt nog ställde upp i kyrkovalet. Dessa ytterligheter fick inte så många röster men allt för många.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Jag var själv valförrättare i detta val och är i grunden glad över ökat valdeltagande. Undrar bara om inte fler liberal-konservativa väljare som på ett genuint sätt värnar om kyrkans syn på medmänsklighet hade kunnat lockats till vallokalen genom en större massmedial granskning. Tycker att granskningen av de enskilda nomineringsgrupperna i detta viktiga val varit minimal och på många sätt missvisande.

Linus Johansson

Kyrkopolitiker Borgerligt Alternativ

Moderat kommunpolitiker

Läs även:

Funktionshindrade verkar vara andra klassens medborgare för kyrkan – varför får jag inte möjlighet att rösta?

Biskopen: Ta ditt medlemskap på allvar – en utebliven röst kan leda till oönskad utveckling

S: Mycket har blivit bättre – men kyrkan behöver bli ännu modernare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel