Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dålig information om säkerhet för de anställda – matbutik i Timrå får kritik

Arbetsmiljöverket konstaterade vid en inspektion att det fanns brister i säkerheten för de anställda på en matbutik i Timrå. Nu kräver de att butiken åtgärdar bristerna.

I början av september kritiserades butiken på flera punkter av bristfällighet. När det gäller hälsofarliga och brandfarliga kemiska ämnen som används i verksamheten, framgår det av inspektionen att det inte var säkerställt att alla anställda förstått informationen.

Det finns säkerhetsdatablad för dessa ämnen i butiken där information om eventuella hälso- och miljörisker ska framgå. Men efter inspektionen menar Arbetsmiljöverket att det inte var säkerställt att alla arbetstagarna förstått informationen.

Därför får butiken ett krav på att se till att de anställda informeras om vilka hälso- och olycksfallsrisker som finns när det gäller hantering av dessa.

Vidare beskrivs det att personalen har bristfälliga kunskaper om lämpliga arbetsställningar, och om hur teknisk utrustning och hjälpmedel ska användas. Det finns utöver det ingen företagshälsovård för de anställda.

I övrigt påpekar Arbetsmiljöverket att utrustning för första hjälpen behöver kompletteras, samt att en larmknapp i frysrummet i butiken var trasig.

Matbutiken ska senast den 14 december ge svar till Arbetsmiljöverket om vilka åtgärder som vidtagits.

FLER NYHETER:

Två bilar i krock i Nacksta – man och kvinna förda till sjukhus

För Plus-kunder: Kravet: Lägg ner Drakfastigheter – så vill M-topparna spara miljoner: "Cirkusen får inte fortsätta"

Två år efter skandalen på Dannero – paret bryter tystnaden i öppet brev: "Skäms"

För Plus-kunder: Nu ska 500 anställda i Sundsvall få cyklar genom jobbet – trots allt

■ ■ Ladda ner vår app till Iphone eller Android – få senaste nytt direkt i mobilen.