Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dålig offensiv gav sjätte raka förlusten

Det är inte i medvind, utan i motvind som en drake lyfter, lyder Sundsvall Dragons motto.
I går åkte laget, med fem raka förluster i bagaget, till Uppsala för match mot tabelltvåan – motvind i åtskilliga sekundmeter.
Dragons lyfte inte.

Sundsvall Dragons kom till spel utan varken Srdan Subotic (ryggskadad) eller Mike Palm (febersjuk). Ändå lyckades laget hålla serietvåan Uppsala – laget som är obesegrat på hemmaplan i år, på 64 poäng.

Det var bara det att bortalaget självt presterade ännu sämre offensivt – betydligt sämre.

Det är solklart var våra problem ligger. Visserligen mötte vi ett bra försvar, men det var svårt för oss att göra mål i dag, säger Dragons coach Peter Öqvist, vars lag efter 40 minuters spel stannade på 44 poäng(!)

Jag vet inte hur ligans historia ser ut, men under min tid har vi aldrig gjort så få poäng. Det går tungt offensivt så in i helvete, men det är bara att jobba på, säger Öqvist.

Och faktum är att Dragons jobbade på. Alex Wesby hade 13 tvåpoängsförsök, Doug Thomas elva ...

Totalt hade Dragons 65 skott mot korgen. Sju fler än hemmalaget.

Det var bara det att endast 18 av dem gick i densamma.

Vi har svårt att få igång bra spel, säger Adam Alexander, vars Dragons nu förlorat sex raka matcher.

Självklart är det tungt med en storförlust, särskilt i det läge vi är nu. Det sätter sig i både huvud och hjärta, säger Öqvist.

Ändå var gårdagens match hyggligt jämn – i en halvlek. Uppsala kopplade tidigt ett litet grepp, men Dragons slet sig tillbaka och såg till att halvtidsunderläget endast var nio poäng.

Men i den tredje quartern var det bara Uppsala. Det dröjde ända till 6:20 innan Johan Rönström sänkte den trea som blev Dragons första poäng i perioden.

Då hade hemmalaget, anförda av skicklige Danny Gathings och briljante 17-åringen Andreas Persson, redan satt 13.

Och när perioden var slut visade siffrorna 21–5 (56–31 totalt).

Jag vet inte vad som hände i tredje. Men med tanke på hur det sett ut tidigare var det tungt, säger Öqvist, som trots sex raka förluster och en åttondeplats i tabellen håller huvudet högt – liksom resten av laget.

Direkt efter slutsignalen samlades alla spelare inne på planen.

Vi sa till varandra att inte börja hänga med huvudet. Vi jobbar hela matchen trots att vi är inne i en svacka, säger Johan Rönström, som fick spela hela 22 minuter i går, och var en av Dragons bästa spelare.

Vi behöver verkligen en vinst med det här gänget nu, men vi fokuserar framåt, säger Öqvist.

Framåt i det här fallet är fredag, och derbyt mot bottenkonkurrenten Jämtland.

Förlust där, och fjolårsfinalisten Dragons trillar ner under slutspelsstrecket.