Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dåligt byggda hållplatser och usel snöröjning – Sundsvalls kommun måste älska avgaser

Ett stort tack till Timrå kommun för den fina halkbekämpningen och för trafikplaneringen. Detta borde Sundsvalls kommun lära sig också.

I Timrå har vi också bil- och busstrafik, men det flyter jättebra. Här finns det gratis parkeringar och handikapparkeringar, något som Sundsvall inte ens vill höra talas om. Varför är det så svårt att förstå att alla inte kan cykla? Halkbekämpningen i Sundsvall är obefintlig.

Jag åkte från sjukhuset, och Norra Vägen norrut. När jag kom till rondellen mellan Northcar och Citygross, var det helt stopp. Det stod en lång rad med personbilar och tyngre fordon som spydde ut avgaser för att bussen stod vid hållplatsen.

Läs också: Din Tur ställer in all trafik i Sundsvall: "Det är farligt att vara ute på vägarna"

Sedan säger man från kommunen att man vill minska avgaserna. Detta måste vara ett enormt struntprat, när man bygger hållplatser på det här sättet. Det pekar enbart mot att man älskar avgaser. När handlarna i Östra Birsta ville att kommunen skulle överta ansvaret för Antennvägen blev svaret att det måste vidtas åtgärder, för man var inte säker på att skattebetalarna ville betala för dessa åtgärder.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Då är frågan: När blev skattebetalarna tillfrågade om bygget av dessa ogenomtänkta hållplatser?

Fundersam

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel