Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dåligt ledarskap leder till ohälsa

Annons

Vi måste bli bättre på att lyssna på våra kollegor och som chef/rektor har man ett enormt ansvar för sin personals hälsa. Att sakta bryta ner en människas psyke är ett brott, men det är svårt för den som blir mobbad av sin chef/rektor att göra något annat än att söka sig till en annan arbetsplats. Man står handfallen och har helt plötsligt inga rättigheter, ingen lyssnar och ingen högre chef tar det på allvar utan håller mellanchefen om ryggen. Personalen måste få verktyg till hur man motarbetar informella ledare och chefer som utför härskartekniker och kunna synliggöra det för övriga chefer.

Chefer och rektorer måste få utbildning i psykisk ohälsa, härskartekniker och mobbning. År av mobbning sätter sina spår och finns länge kvar. Man blir misstänksam och litar inte på någon utan tror att med allt som sägs finns det en dold agenda bakom. Man tvivlar på sig själv och sin kompetens. Att bygga upp sitt självförtroende och sin självtillit tar tid och är utmattande. Man rannsakar sig själv och tar på sig skulden och känner sig skyldig och mindre värd bara för att en annan människas dåliga ledarskap och osäkerhet gick ut över dig. Såren inombords är svårläkta och att hitta tillbaka till den man en gång var kanske aldrig händer.

Jag

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel