Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dåligt med information till längdskidåkare

Informationen till vänner av längdskidåkning har inte förbättrats i Ånge kommun. Precis som i fjol lägger man allt ansvar på åkare som rapporterar in till webbsidan skidspår.se.

Snön har kommit, och i helgen ser också minusgraderna ut att ha tagit sig upp till en nivå som gör det behagligt att ge sig ut i skidspåren.

Frågan är bara vart det går att åka längdskidor.

Ånge turistbyrå finns inga svar att få då man har stängt till 21 mars, och på hemsidorna för Visit Ljungdalen och Ånge kommun hänvisar man till skidspår.se där klubbar och motionsåkare själva rapporterar in status. En sajt som på torsdagskvällenen bara gav besked om att tre av åtta nämnda skidanläggningar var klara.

Dessutom saknas flera anläggningar som fritidsenhetens Eje Fröberg räknar upp som skidområden när frågar.

– Jag antar att alla håller på, men det är väldigt lätt snö som har kommit så det är inte så lätt att preparera spår, säger Eje Fröberg.

Han berättar också att det skidspår som tidigare fanns i Moradal utanför Ånge numera är historia.

– Det var sex kilometer motlut och sedan lika många kilometer neråt igen, så det var inget bra spår, säger Eje Fröberg, och berättar att man en dag i veckan i stället kommer att hjälpa till att hålla Callansspåret i gott skick.

Så skrev vi för ett år sedan: Svårt att "spåra" spårade skidspår