Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dåligt med p-platser till sim- och sporthallens besökare i Matfors – situationen är absurd

Parkeringssituationen runt Matfors sim- och sporthall har nu blivit helt absurd. Kommunen har flyttat viss service från hälsocentralen till servicehuset och personalen behöver parkeringar.

Det fanns många parkeringar som användes av besökare dagtid och kvällstid av besökare av sim- och sporthallen. Helt plötsligt stod det att parkeringen tillhörde servicehusets personal.

Som aktiv i Vattjoms IK påtalade jag att det uppstod problem för våra barn och ungdomar, gästande lag och domare. Vi fick svar att vi fick använda skolpersonalens parkering för vi har kvälls- och helgaktiviteter.

Att skylta bättre var det inte tanke på, utan vi skulle förklara för våra gäster hur man kom till den parkeringen. Den är på fel sida vägen och inte lätt att se, anser vi, men skyltar är inte uppsatta trots att flera år gått. (Varför berättar inte butiker och andra i Stenstan för sina kunder och besökare var parkeringen finns så slipper vi läsa om det i tidningen? Det är väl inte kommunens sak..?!)

Nu har ännu fler parkeringar försvunnit från sim- och sporthallen. Besökare till babysim och vattengympa för handikappade och gamla, som sker på dagtid, har nu ingenstans att ställa bilen.

Varför kan kommunen inte bygga parkeringsplatser när det finns plats för det? Det finns idag en carport, man kan göra parkeringar bakom, mot servicehuset, 20 platser minst.

Även vid skolans busshållplats finns möjligheter att platta till marken och skapa uppemot 25-30 platser för servicehusets personal, så vi som vill utnyttja det underbara badet, gymmet och sporthallen i Matfors har möjlighet till det. 

Hur skulle det tas emot om Västermalms gymnasium och Miun behövde fler parkeringar och konfiskerade alla p-platser vid Himlabadet och sporthallsbadet? Och badgäster hänvisades till annan parkering, men utan skyltar som visade var?

Parkeringen mellan Ica Supermarket Matfors och Swedbank har två timmars parkering, men finns det möjlighet att det kan bli tre timmar? Det tar tid att bada om man ska hinna njuta av det goda den trevliga personalen kan erbjuda.

Det lovades av Alliansen när de styrde kommunen att det skulle satsas många miljoner i Matfors på fler och bättre parkeringar. Vi fick trottoarerna renoverade, men fler parkeringar har vi inte sett röken av.

Det finns plats att bygga fler parkeringar vid sim- och sporthallen i Matfors och servicehuset. Visa att vi inte är den bortglömda delen av kommunen.

Stenstan i all ära, men Sundsvalls kommun är större – där ingår även Matfors, Liden, Stöde, Njurunda och Kovland.

Hans Dahlström Åsander 

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel