Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dåligt skött rekrytering av ny kyrkoherde – visselblåsare utsatt för repressalier av församlingsledningen

Sundsvalls församling har efter många turer fått en ny kyrkoherde. Vi är i dag många medarbetare i församlingen som är mycket besvikna och upprörda över hur hela rekryteringsprocessen skötts.

Rekryteringen har kännetecknats av mörkläggning  och brist på transparens från kyrkorådet och dess arbetsutskott. Den ärlighet och omtanke om varann som borde vara en självklarhet i en kyrka har många gånger saknats. Det var först efter starka påtryckningar från personalen som processen öppnades upp. Inledningen av rekryteringen präglades av att arbetsutskottet höll hemliga möten där den då vikarierande kyrkoherden hölls helt utanför trots att han hade en given plats i utskottet.

För detta kom hen att utsättas för repressalier från den politiska ledningen i församlingen.

En visselblåsare i församlingen slog tidigt larm om allvarliga frågetecken kring en av kandidaterna. För detta kom hen att utsättas för repressalier från den politiska ledningen i församlingen. När Sundsvalls Tidning uppmärksammade rekryteringsprocessen kom källorna till artikeln att efterforskas bland personalen av kyrkorådets ordförande. Visselblåsaren uppmanades också att lämna sina fackliga uppdrag. Efter det startades en ny rekryteringsprocess. 

Läs också: [+] Det går tungt att rekrytera kyrkoherde till Sundsvall: "Vi startade om hela processen"

Det har från kyrkorådet framställts som det skulle råda närmast total enighet kring den kandidat som kyrkorådet slutligen bestämde sig för. Så är inte fallet. Det fanns andra starkt meriterade kandidater som också hade stort stöd bland personalen. Många medarbetare känner sig i dag överkörda av det som inträffat.

Sättet att sköta rekryteringen har negativt påverkat arbetsklimatet i en församling som trots allt kännetecknas  av duktiga medarbetare och ett mycket levande församlingsliv och välbesökta och uppskattade verksamheter.

Besvikna medarbetare i församlingen

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Läs också: [+] Nu är det klart – ny kyrkoherde i Sundsvall: "Vi kan säga att det blev ett historiskt beslut"

SVAR DIREKT

Kyrkoherden i en församling är mycket viktig. Därför är det förklarligt att många vill engagera sig i valet av kyrkoherde.

Jag vill därför helt kort visa på hur processen med tillsättningen av kyrkoherde i Sundsvalls församling genomförts. Det är mycket ovanligt att personalen på en arbetsplats beslutar vem som ska vara deras chef. Inom Sundsvalls församling har vi dock valt att ta in synpunkter från personalen genom olika steg. En kravprofil på tjänsten togs fram i samverkan. Personalen utsåg en personalrepresentant som deltagit i hela rekryteringen med uppgift att tillvarata personalens intressen.

Vid en arbetsplatsträff deltog jag där all personal kunde ställa frågor om rekryteringen. Dessutom inbjöds all personal till hearingar med de sökande. Där hade personalen möjlighet att ställa frågor till de sökande. Kyrkorådets arbetsutskott, personalrepresentanten och företrädare för de fackliga organisationerna intervjuade de sökande till kyrkoherdetjänsten. Kyrkorådets arbetsutskott och personalrepresentanten förordade en sökande till tjänsten, vilket Kyrkorådet sedermera beslutade den 10 december 2018.

Det som framförts om att jag efterforskat källa till artikel i ST, att den politiska ledningen utsatt en facklig företrädare för repressalier samt att facklig representant blivit uppmanad att lämna fackligt förtroendeuppdrag stämmer inte och saknar grund.

Att alla 54 medarbetare inte blir lika nöjda med beslutet kan jag förstå. Kyrkorådet har dock tagit beslut utifrån den kravprofil som krävs för tjänsten, vilket är vårt uppdrag.

Maria Antonic´, kyrkorådets ordförande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel