Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyllas av nya förbundskaptenen

/
  • Malin Persson och Sandra Timan är med i den landslagstrupp som de nya förbundskaptenerna har tagit ut.

Efter sex raka VM-guld föll Sverige i finalen mot Ryssland i vintras.
Med två nya förbundskaptener och två Söråkersspelare inleds resan mot att ta tillbaka guldet.
Inför det första landslagslägret i helgen hyllas nu Söråkersduon.
– Hon kan dominera svensk dambandy i många år framöver, säger Anna Jepson om Malin Persson.

Annons

Det svenska damlandslaget i bandy förlorade VM-finalen mot Ryssland med 31 i slutet på februari i år. Både Sandra Timan och Malin Persson från Söråker var uttagna i VM-truppen som två av fem debutanter.

Malin Persson blev det svenska lagets enda målskytt i finalmatchen.

Sverige hade inför den senaste VM-turneringen vunnit samliga sex VM som spelats – i helgen påbörjas en ny resa för att lyckas återta tronen från Ryssland.

Då samlas nämligen landslaget för allra första gången sedan de nya förbundskaptenerna Anna Lundin och Anna Jepson tagit över. 26 spelare är uttagna till lägret i Örebro och Söråker representeras av Sandra Timan och Malin Persson.

– Kul med nya förbundskaptener och det gör det hela lite extra spännande. Jag vet inte så mycket mer än att de var otroligt duktiga som spelare och jag har fått höra att de ska vara väldigt taktiskt och fysiskt inriktade. De tycker träning är väldigt viktigt och det tror jag kommer behövas inför kommande VM-turnering, säger Malin Persson.

– Jag har spelat med båda två i AIK. De var grymt duktiga spelare och stora förebilder för mig. Det blir extra kul att vara med nu när de tagit ut sin första trupp, säger Sandra Timan.

De nya förbundskaptenerna ser helgens läger som starten på en resa mot VM 2016 – och Söråkersduon verkar få en viktig roll.

– Det är två riktigt duktiga tjejer. Sandra har växt ut till en grym målskytt som dessutom vill utvecklas och är väldigt träningsvillig. Malin kan om hon själv vill bli en framtida storspelare som dominerar svensk dambandy i många år, hon har enormt mycket talang, säger Anna Jepson och fortsätter:

– Lägret i helgen blir den första gången som vi träffar alla tjejerna tillsammans och vi ska börja bygga en plattform för att ta tillbaka VM-guldet om 16 månader.

Samtidigt som Sandra Timan och Malin Persson åker iväg på landslagsläger går förberedelserna vidare för deras klubblag Söråker inför årets säsong.

Premiären spelas mot Härnösand nästa helg.

– Det ser bra ut tycker jag och vi tränar på bra. Vi är några färre spelare än i fjol, men vårt mål är att komma upp i Elitserien efter första delen av säsongen. Annars känns det som ett misslyckande, vi vill vara där och fightas som vi var för två år sedan. Förra säsongen hade vi stolpe ut, jag hoppas det kan göra oss starkare den här säsongen, säger Malin Persson.

Mer läsning

Annons