Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Damkronorna revanscherade sig mot Finland på Åland – bröt hemska sviten

Damkronorna hade inte vunnit mot Finland sedan i februari 2016.
Då bröt Sverige sviten under torsdagen när de vann med 3–2 på Åland efter storspel av Sara Grahn i målet och dubbla mål av Wilma Johansson.

Just nu befinner sig Damkronorna på Åland för att spela totalt tre träningslandskamper mot Finlands landslag.

Under onsdagen föll man i den första matchen med 1–2, vilket innebar att Damkronorna fortfarande letade efter sin första seger sedan 13 februari 2016 mot Finland.

Men under torsdagen kunde man bryta den hemska sviten.

Efter att Anna Borgqvist öppnat målskyttet i den första perioden kunde Finland kvittera för lika på ett i första pausvilan. Dubbla mål från Wilma Johansson i den andra perioden såg till att Sverige var i ledningen med 3–2 inför den sista perioden efter att Michelle Karvinen reducerat.

– Det är alltid roligt att göra mål. Andra målet såg jag inte utan tänkte bara lägga in pucken på kassen och hörde att de andra ropade att det blev mål. På första såg jag att det var tomt i mitten (framför mål) och då gick jag in själv och sköt, sade Johansson till svenskhockey.tv.

Damkronorna stod emot den finska offensiven i den tredje perioden och kunde därmed vinna med 3–2 för att bryta sviten på elva raka förluster.

Skotten vann Finland med 50–25.

Finland–Sverige 2–3 (1–1, 1–2, 0–0)

Första perioden: 0–1 (11.02) Anna Borgqvist (Lisa Johansson, Sara Hjalmarsson), 1–1 (14.36) Jenni Hiirikoski (Riikka Välilä, Rosa Lindstedt) spel i numerärt överläge.

Andra perioden: 1–2 (21.40) Wilma Johansson (Lisa Johansson, Anna Borgqvist), 1–3 (31.10) Wilma Johansson (Emma Nordin, Erika Grahm), 2–3 (33.56) Michell Karvinen (Jenni Hiirikoski, Riikka Välilä) spel i numerärt överläge.

Utvisningar, Finland: 5x2 minuter.

Utvisningsar, Sverige: 5x2 minuter,

Skott: 50–25 (21–6, 16–12, 13–7)