Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Danceworld utsedd till Sveriges bästa dansskola på SM i hiphop

Under helgen avgjordes SM i hiphop i Katrineholm. Sundsvalls dansförening Danceworld utsågs till landets bästa av totalt 50 dansskolor.

Tidigare i år var 53 personer från dansgruppen med och representerade Sverige i hiphop-EM i Polen. Nu har dansföreningen Danceworld från Sundsvall blivit utnämnda till Sveriges bästa dansskola i samma gren.

– Det är fantastiskt roligt, med tanke på allt jobb vi har lagt ner. Det är ju också roligt för alla ungdomar att verkligen få lyckas så bra på alla stora tävlingar vi har deltagit i under året, säger Ann Lähdet, en av danslärarna och delägare på Danceworld till tidningen Njus.

Totalt var 150 personer från föreningen från nybörjarnivå till elitnivå på plats. Bland annat tog dansarna Alice Hellman och Olivia Hellman hem guld till Sundsvall för champion barn. Viggo Starrin tog hem tre medaljer: silver i hip-hop solo för junior pojkar, brons i Junior Battle och Electric Boogie solo junior, skriver Njus.