Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Daniel Andersson Johansson det stora utropstecknet när Essvik slog Selånger

Essvik besegrade Selånger hemma i division 4 Medelpad herr i fotboll med 6–0 (2–0). Men snackisen var Daniel Andersson Johansson - som gjorde ett hattrick för Essvik. Övriga mål för hemmalaget gjordes av Mårten Gräntz, Robert Johansson och Marcus Sawert.

– En stabil seger där jag tycker att vi kontrollerar matchen från start. De gånger Selånger fick rulla bollen stod vi rätt i våra positioner och jag tycker inte att de skapade så mycket. De gånger de kommer fram slarvar vi i vårt passningsspel och de kan bryta. Dock rättar vi till det på ett bra sätt. 2–0 i halvtid är i underkant då vi har ett skott i stolpen och några fina lägen till som skulle ha kunnat resulterat i mål. Selånger har även ett friläge som Christofer Högbom räddar på ett föredömligt sätt. I andra trummar vi på och maler ner motståndarna. I slutändan var det en gedigen laginsats där alla drar sitt strå till stacken, något vi kan bygga vidare på inför de kommande matcherna, kommenterade Essviks assisterande tränare Mårten Gräntz efter matchen.

Selångers tränare Mikael Öhman:

– Vi förlorade mot ett bättre lag och Essvik vinner rättvist, men jag tycker ändå att vi spelar för att utveckla våra unga talanger att bli bättre fotbollspelare medan Essvik skickar långa bollar på dess stora forward som är, inte vet jag, 35 plus. Inte vet jag vad det är för utveckling i fyran men de får väl vinna matcher och tycka att de är bra, men det är inte i år vi ska kriga i toppen. Jag tror ändå att får vi bygga på det vi har kommer vår tid att vara med där också.

Därmed har Essvik fyra raka segrar på hemmaplan.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Essvik på tredje plats och Selånger på nionde plats.

I nästa match, tisdag 6 augusti 19.00, har Essvik Söråker borta på Söråkers IP, medan Selånger spelar hemma mot Alnö.