Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Danne sponsras med en stålpool: "Nu söker vi bara folk som vill hjälpa till och bygga"

Nu är det klart att ett poolföretag skänker en stålpool till Danne. En pool som inte kan skäras sönder. "Med insamlade medel har jag beställt en poolvärmare och ett pooldäck", säger Fredrik Hallstensson, ordförande i Göran Melins insamlingsstiftelse.

Annons

Läs första artikeln här: Autistiske Danne får inte bada – någon skär upp familjens pool

Danne gråter över sin sönderskurna pool. Nu ska han få en ny.

Autistiske Danielle Engström, som också kallas Danne, fick för ett tag sedan sin pool sönderskuren – för andra året i rad. Det faktum att han har svårt att bada i offentliga miljöer och bilderna av honom när han grät vid sin förstörda pool fick människor på ST:s Facebooksida att gå i taket.

Nu i skrivande stund är insamlingen till Dannes nya pool uppe i 76.650 kronor och därmed har man passerat tanken på att bara byta ut poolduken.

– Vi har fått en stålpool till Danne, en pool som är omöjlig att skära sönder. Vi ska bygga ett pooldäck runtomkring så att kompisar med rullstolar också ska kunna komma och bada, säger Fredrik Hallstensson.

Det är inte bara människor från Västernorrland som swischat, pengar har kommit in från hela landet och det företag som skänkt stålpoolen är ett Stockholmsföretag.

– Det var en kollega som såg ST:s artikel och man blir ju förtvivlad. Särskilt som poolen var så viktig för honom. Vi tänkte då att eftersom vi säljer pooler som inte går att skära sönder så kändes det självklart att vi skulle hjälpa Danne med en ny pool, säger Adrian Piotrowski, vd på Rio Pool.

Läs också: Autistiske Danne ska få en ny pool – insamling har startat

Den nya poolen blir lite större än den gamla. Det blir en oval pool som är drygt sex meter lång. Eftersom den är i stål så går den att gräva ner eller att bygga in. Den kan också stå ute året runt. Den här poolen kommer att byggas in med ett upphöjt pooldäck runt omkring.

– Med ett pooldäck och en rullstolsramp så kan man rulla fram rullstolar och då kan Danne ha ett riktigt poolparty med kompisarna, säger Fredrik Hallstensson.

En lokal sponsor har gått in med en trädgårdsmöbel till pooldäcket så det enda som saknas nu är folk som vill hjälpa till att sätta i hop allt.

– Jag efterlyser folk som vill hjälpa till. Poolen ska sättas ihop, pooldäcket i komposittrall ska byggas upp och en del el ska dras, säger han.

Eventuellt kommer också en övervakningskamera att sättas upp enligt Fredrik Hallstensson.

De pengar som blir över från insamlingen har han tidigare sagt ska gå till något extra till Danne. Men eftersom det kommit in mer pengar än någon kunnat ana så vill familjen att stiftelsen ska få ha kvar en del pengar. Så att de kan gå till sjuka eller funktionshindrade barn som behöver stöd med något.

Läs mer om Fredrik Hallstensson och stiftelsen: Han hjälper utsatta i vännens namn

Annons