Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dansbandet Shake gör sin sista spelning

Efter tio års spelande lägger Timråbandet Shake ner sin verksamhet.

Det är med blandade känslor som bandet gör sin sista spelning på hemmaplan den 29 december.

Annons

– Jag har tusen känslor inombords. Det känns både skönt att det är över och samtidigt är det jättetråkigt, säger grundaren av bandet Lars Anders Rylander.

Efter hundratal spelningar och tusentals mil rullande efter Sveriges vägar så är det dags för medlemmarna i Shake att vända blad och skaka igång något nytt.

Trots att bandet hade en fulltecknad spelplan för 2013 valde de att lägga ner. Det var ett gemensamt beslut som bandets medlemmar fattade i augusti i år.

– Vi är väldigt nöjda med det jobb vi har gjort och det känns skönt att sluta på topp. Men, nu är det dags att gå vidare och förverkliga nya drömmar och uppnå nya mål i livet, säger Lars Anders Rylander.

En annan anledning till att bandet lägger ner är att det kräver mycket av bandets medlemmar och man måste ha motivation och ork att hålla sig kvar på den nivån som Shake är på i dag.

Att Timråbandet har lyckats så bra genom åren och har tagit publiken med storm, säger Lars Anders Rylander så här om:

– Vi har spelat i både tv och radio. Vi har förverkligat gemensamma drömmar som bandet har haft. Men det spelar ingen roll om man inte har en bra grund att stå på. Vi började i liten skala och har skyndat långsamt. Vi gjorde mindre spelningar i början och tog inte på oss stora jobb om vi inte var redo att stå på en sådan scen. Det går snabbt att få ett dåligt ryckte i branschen om man gör en sämre spelning och det har vi varit försiktiga med.

Vad han och de övriga i bandet ska göra i framtiden vill han inte svara på.

– Nu först ska jag vila upp mig och ha semester ett tag. Jag ska ta igen tid jag har förlorat med familjen. Sedan är det dags att ta nya tag. Jag har idéer och tankar. Ett är säkert och det är att jag inte kommer att sluta med musiken, men i vilken omfattning det blir, vet jag inte i dag, säger Lars Anders Rylander.

Annons