Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Danska fotbollskonflikten når ingen lösning – Sveriges VM-kvalmatch i fara

Spelarna har inte dykt upp till det danska landslagets samling i Helsingör.
Orsaken är att spelarna och förbundet fortfarande inte löst sin konflikt.
Nu hotas VM-kvalmatchen mot Sverige.
– Det är ingenting som vi kan påverka, utan vi påverkar det vi kan och det är att träna på absolut bästa sätt, säger förbundskaptenen Peter Gerhardsson till Radiosporten.

Sveriges landskamp mot Danmark på fredag, kan bli inställd. Danmark kan rent av diskas.

Orsaken är att Spelarföreningen och förbundet inte kunnat enas om ett nytt kollektivavtal. Det stora kravet är att förbundet ska gå med på att spelarna ska ses som anställda av förbundet under landslagssamlingarna.

Det senaste i turerna är nu att spelarna inte dök upp på måndagens landslagssamling i Helsingör.

– Jag hade hoppats att jag skulle vara fotbollstränare och inte cirkusartist. Jag har inte pratat med spelarna. Ingen har skrivit eller ringt till mig eller något sånt. Det är lite märkligt. Jag tycker att man ska meddela återbud om man inte kommer till något, säger förbundskaptenen Sören Randa-Boldt enligt Radiosporten .

Randa-Boldt har bara haft en halvtimmes träning med laget sedan han tillträdde för två månader sedan. Till landskampen mot Ungern senast kom parterna överens om ett tillfälligt avtal, vilket gjorde att spelarna i alla fall dök upp till själva matchen. Nu är spelarna besvikna över att inget hänt sedan dess.

– Förbundet har prioritet semester, säger spelaren Sanne Troelsgaard enligt Ritzau.

Från svenskt håll förbereder man sig som att det kommer att bli match.

– Det är ingenting som vi kan påverka, utan vi påverkar det vi kan och det är att träna på absolut bästa sätt. Så det är det vi gör. Vi räknar med match, säger Peter Gerhardsson enligt Radiosporten.